Koje boje odjeće su trendi ove sezone: Mnogi će se obradovati povratku dezena iz 90-ih

Ove godine vraćaju se stari printovi,dezeni i boji još iz davnih devedesetih godina što mnoge raduje.


Ušli smo u novo desetljeće i za sobom ostavili brojne modne trendove, a usput i promijenili navike biranja i nošenja odjeće. Glavni pojam koji će obilježiti modu u narednim godinama, osobito u 2020. je "nosivost", odnosno odjeća koja će trajati, koja je klasična i koja je lako nosiva.

Takve se bile i kolekcije modnih dizajnera za sezonu proljeće/ljeto 2020 - pročišćeni materijali i boje, klasični krojevi i odjeća koja se lako nosi u svakodnevnom životu, bez eksperimenata i artističkog izražaja. Okrećemo se minimalizmu 90-ih godina, modnim naglascima iz prošlih vremena kao što je uzorak točkica ili naglašena kragna.



I dalje ostajemo vjerni odijelima i nose se bez ograničenja i u svim varijantama. "Držite se jednostavnog, ali ne i dosadnog", sumirala je Lisa Aiken iz Mode Operandi novu sezonu. Minimalizam 90-ih: Čiste linije: Elegantno, minimalistički, uz monokromatske boje i fine krojeve, 90-e godine već su nam nekoliko sezona inspiracija.

A u 2020. godini vodimo se ovakvom estetikom 90-ih. Fino pletivo, slip haljine ili suknje, nova sezona obilježena je profinjenim trendovima iz ovih godina. Uzorak točkica: Uzorak točkica nikada nije 'out', no nosit ćemo ga još više u 2020. godini, u raznim kombinacijama boja. Crno na bijelo ili obrnuto, ružičasto s crnim točkicama, navy plavo s bijelim uzorkom...



Velike ili male, nose se točkice na točkice. Print džungle: Versace je vratio jungle print na modnu pistu. Jennifer Lopez prošetala je u novoj verziji svoje kultne haljine s dodjele Grammyja, a talijanska modna kuća cijelu kolekciju je obilježila printom džungle. Kao i Versace, ovim otkačenim trendom vodi se i Dolce & Gabbana.

Pokreće Blogger.