Istraživači ističu: Nekoliko najčešćih razloga zašto većina žena vara partnera

Kada žena dobije želju da bude sa nekim muškarcem koji nije njen partner, tu se može svašta dešavati.


Prevara nije jednostavna, crno-bijela stvar. Obično do nje dolazi zbog niza propusta, loše komunikacije, nedostatka bliskosti i nagomilanih problema. Naravno, afera nije rješenje, ali za pojedince je to linija manjeg otpora. Osim toga, pričanje o ženama koje varaju je gotovo tabu.

Upravo zato vam u nastavku donosimo neke od najčešćih razloga zbog kojih one traže ljubav u tuđem zagrljaju. 1.Nedostatak samopoštovanja: Razlog za prevaru bi mogao biti to što je njeno samopoštovanje toliko nisko da traži još nečiju potvrdu da je poželjna i seksi.



2. Dosada: Ne želimo zvučati bezobrazno, ali možda joj je jednostavno dosadno. Dosadila joj je uloga supruge, majke, dosadilo joj je bezuspješno traženje posla nakon fakulteta, nezadovoljna je na poslu ili se možda plaši prihvatiti da stari. Sve te stvari mogu dovesti do pogrešnih izbora i poteza.

Naravno, ništa od toga nije opravdan izgovor za varanje. 3.Traženje romantike: Javna je tajna da žene žude za romantikom. Ako se ne trudite oko nje, mogla bi to potražiti negdje drugdje. 4. Bijeg od zavisnog supruga: Bilo da je riječ o zavisnosti o alkoholu, kocki ili drogama, s time se teško nositi.



Zato nije rijetko da osobe koje su udate / u vezu za/s ovisnicima potraže sreću i utjehu u tuđem zagrljaju. 5. Kriza srednjih godina: Muškarci nisu jedini koji paničare zbog starenja i proživljavaju krizu srednjih godina. Žene to čine isto, i na svoj način.

6. Osjeća se isključeno iz suprugovog života: Ako je uporno isključujete iz donošenja odluka i ignorišete njene osjećaje, nemojte se čuditi ako vaša supruga pobjegne glavom bez obzira, piše Popsugar.

Pokreće Blogger.