Savjeti Paula Koelja: "Važnije je koga nemate u životu nego koga imate"

Veoma je važno sa kim dijelite svoje vrijeme i provodite život. Važnije je koga nemate u životu nego koga imate jer džaba vam 5 dobrih prijatelja ako pored sebe imate jednog lošeg. 


Citat iz knjige "Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala", poznatog brazilskog pisaca Paulo Koeljo, neka vam bude misao vodilja, uteha i inspiracija da su svakom danu pronađete nešto čarobno... Potrebno je izazvati sudbinu. Zaista ćemo razumeti čudo života tek kada dopustimo da se dogodi nešto neočekivano.

Svakog dana Bog nam daje – kao što nam daje i Sunce, jedan trenutak u kojem je moguće promeniti sve što nas unesrećuje. Svakoga dana pokušavamo sebe zavaravati da ne shvatamo kako bismo trebali prepoznati taj trenutak, da on ne postoji, da je danas jednako kao što je bilo juče i kao što će biti sutra.



Ali ko god poklanja pažnju svojoj svakodnevici, otkriće magični trenutak. Može se kriti u trenutku kad stavljamo ključ u bravu ujutru, u kratkotrajnoj šutnji neposredno nakon večere, u hiljadu i jednoj stvari koje nam se čine istim i običnim.

Taj trenutak postoji – trenutak u kojem sva energija zvezda ulazi u nas i daje nam moć da činimo čuda. Zato, Gospode, čudo naše svagdašnje daj nam danas. Čak i ako ga nismo u stanju primetiti, jer izgleda da je naš um usresređen na velika dela i osvajanja.



Čak i ako smo previše zauzeti svojom svakodnevicom da bismo shvatili koliko je ono promenilo naš put. Kada budemo sami i nesrećni neka nam oči budu otvorene za život koji nas okružuje: za cvet koji pupolji, za zvezde koje se kreću po nebu, za daleki poj ptica ili glas deteta u blizini.

Pomozi nam da razumemo da postoje izvesne stvari tako važne da ih je potrebno otkriti bez ičije pomoći. Kada dođe vreme za to, ne trebamo se osećati nezaštićeno: Ti nas pratiš i spreman si se umešati ako nam se noga opasno približi provaliji. Pomozi nam da nastavimo dalje usprkos potrebi da sve objasnimo i razumemo.

Pokreće Blogger.