Nutricionista savjetuje: "Jedem supu od kostiju i ne brinem za starost i bore"

Da bi žena zadržala lijep i mladalački izgled trebala bi posvetiti pažnju ishrani.


Američka nutricionistica je podjelila sa ljudima šta ona konzumira da bi sačuvala dobar izgled kože. Kolagen je primarni strukturalni protein koji može da se nađe u različitim veznim tkivima našeg tela i odgovoran je za mladolik izgled i održavanje kože elastičnom

Ove namirnice ona često jede - Losos: Prepun je minerala odgovornih za proizvodnju kolagena, kao što je cink. Takođe sadrži puno omega-3 masnih kiselina koje pomažu u održavanju vlažnosti kože. Supa od kostiju: Ona zapravo ne podstiče proizvodnju kolagena nego sadrži bioaktivni oblik kolagena koji vaše telo može odmah da iskoristi.



Supa od pilećih i ćurećih kostiju sadrži kolagen tipa II koji podržava zdravlje zglobova, a supa od goveđih kostiju sadrži kolegen tipa I koji održava zdravlje kože. Jaja: Slično kao supa od kostiju, jaja takođe sadrže kolagen, u žumancima. U jajima ima i puno sumpora koji je važan za detoksikaciju jetre i proizvodnju kolagena.

To omogućuje da toksini koji uništavaju kolagen budu uklonjeni iz tela. Čia semenke: Bogate su omega-3 masnim kiselinama koje su nužne za hidrataciju i obnavljanje ćelija kože, kako bi ona izgledala mladoliko i glatko. Semenke bundeve: Bogate su cinkom i stoga, kao i losos, savršene za osobe kojima nedostaje kolagena.



Pržene semenke su najbolje jer su bogatije hranljivim materijama od sirovih. Agrumi: Velika količina vitamina C koju sadrže agrumi pomaže aminokiselinama u prozvodnji prolina, neesencijalne aminokiseline koja učestvuje u proizvodnji kolagena. Zeleno povrće: Sadrži hlorofil, pigment koji povećava nivo prokolagena u koži.

Hlorofil takođe štiti kožu od starenja jer ga telo koristi za borbu protiv slobodnih radikala i UV-zraka. Bobičasto voće: Brusnice, kupine, jagode i maline sadrže elagičnu kiselinu koja pomaže u zaštiti kože od oštećenja izazvanih UV-zračenjem, izdravu količinu vitamina C. Avokado: Vitamin E koji sadrži avokado pomaže u opadanju nivoa kolagena u telu. Avokado sadrži i korisne masnoće koje jačaju zdravlje kože i povećavaju proizvodnju kolagena.

Pokreće Blogger.