Mršavice ili debeljuce - Šta muškarci kažu koje više vole

Na osnovu istraživanja naučnici su došli do odgovora kakve žene im se više sviđaju.


S ekspanzijom plus-sajz modela stalno se vodi polemika oko toga kakav oblik tela najviše privlači muškarce, da li su to mršavice, atletski građene dame ili žene s oblinama? Pronašli su tri dame s različitim tipom građe, jedna je bila s oblinama, druga mršava i treća atletski građena.

Sve tri stale su u isto vreme ispred grupe muškaraca. Muškarci su nosili detektore pogleda koji su registrovali na kojoj dami im se pažnja najviše zadržala. Sve tri žene nosile su majice na bretele i kratke teksas šortseve. Rezultati su bili sledeći: 36 odsto muške pažnje privukla je dama s oblinama.



Nešto manje - 35 odsto privukla je devojka koja je atletski građena, a samo 29 odsto, to jest najmanje pažnje privukla je mršavica. Ovo je definitivno dokaz da mršavice više nisu najpoželjnije, na čemu verovatno možemo da zahvalimo ekspanziji plus-sajz modela u modnoj industriji.

 Jasno je da mršavost asocira na mladost, a samim tim i na maksimalnu plodnost i manji rizik od bolesti, pa ne čudi da se ovakve žene smatraju atraktivnijim. Naučnici sada planiraju da sprovedu nova istraživanja i ispitaju kakvi muškarci su atraktivniji.



Žene sa oblinama oduvek su smatrane privlačnijim suprotnom polu, ali najnovija studija je pokazala da muškarci smatraju mršavije žene atraktivnijim jer ih njihovo telo asocira na mladost, plodnost i manji rizik od bolesti. Ova studija pokazala je da „evolutivna sposobnost“ određuje ono što muškarci smatraju ili ne smatraju privlačnim. Ovo je potpuno kontradiktorno ranijim teorijama koje kažu da muškarce privlače tipovi tela sa više masnih naslaga, jer kao takva mogu lakše da prežive glad.

Pokreće Blogger.