Željeti novac nije dovoljno: Praksa za povećanje finansijskih tokova i oslobađanje od dugova

Željeti novac nije dovoljno. Da bi se povećao finansijski tok, važno je razmišljati na pozitivan način, a ne postavljati barijere. 


Finansije su sastavni dio našeg života. Lakše ćete poboljšati svoju finansijsku situaciju i zaboraviti na siromaštvo ako naučite nekoliko jednostavnih i efikasnih praksi. Uz njihovu pomoć moći ćete privući novac i brzo stati na noge. Svaka želja počinje impulsom i mora biti pozitivna. 

Kada razmišljate o finansijskom prosperitetu, važno je zamisliti pozitivan ishod. Pozitivno razmišljanje će pomoći u stvaranju energetskog polja koje može privući novac. Misli su materijalne , tako da morate razmišljati o novcu ne kao jedinom izvoru prosperitetnog života, već kao o oruđu. 



Svakodnevna afirmacija će vam takođe pomoći da se prilagodite i povećate svoj finansijski tok: „Privlačim bogatstvo u svoj život. Novac je moj lični instrument uspjeha, moć koja mi omogućava da živim srećno i ispunjavam svoje najdraže snove. 

Dobra praksa da se riješite siromaštva je da redovno pregledavate svoj dom. Ne bi trebalo da sadrži nepotrebne stvari, oblake prašine i paučinu. Čista, uredna kuća privući će obilje, što znači da svaku prostoriju treba dovesti u red i pronaći svoje mjesto za stvari. 



Red u kući nije samo čistoća, već i prostor. Ako ormarići pršte od nepotrebnih stvari, onda je najvjerovatnije vrijeme za sistematsko čišćenje vašeg prostora. Svakodnevne vježbe treninga snage volje biće relevantne za one koji primjećuju pretjeranu potrošnju na trenutno nepotrebnu robu. 

Ova praksa će pomoći da se programira podsvijest da izvrši potrebne radnje koje vode do novih uspjeha. Često, u potrazi za prosperitetom, mislimo da ćemo morati puno raditi i suočiti se s poteškoćama. Takve misli vode u ćorsokak, što znači da ih treba zamijeniti pozitivnim stavovima.

Pokreće Blogger.