Muškarci su često ljubomorni i na vaše prijateljice: 5 stvari koje ih čini užasno ljubomornima

Ljubomora u vezi je destruktivna. Ali istina je da ako znate kako s njom pravilno rukovati, pretvara se u moćno oružje.


Evo nekoliko glavnih stvari koje muškarce čine jako ljubomornima. 1. "On je sjajan". Naravno, muškarci znaju da nisu najbolji na svijetu. Ali vrlo rado vole to čuti. Ako dođete kući i počnete da pjevate hvalospjeve o kolegi, prijatelju, nepoznatom čovjeku kojeg ste možda sreli u javnom prijevozu, oni će biti jako ljubomorni. 

2. Nevino flertovanje sa drugima. Svakog će muškarca učiniti jako ljubomornim to što flertujete pred njim sa drugim muškarcima. Posmatrajući to, u njemu se budi praistorijski instinkt čovjeka koji želi da zaštiti svoj teritorij od štetočina. 



3. Ne radi se samo o momcima. Zapazite da muškarci nisu samo ljubomorni na druge muškarce, već i na žene. Dugi razgovori sa drugaricom, majkom ili koleginicom sa posla? Zašto sa njim toliko ne razgovarate i ne provodite toliko vremena? On može biti izuzetno osjetljiv na ovo. 

Ljubomora se ne odnosi samo na strah od gubitka vas, već i na to da provodite vrijeme s nekim više nego s njim. 4. Na mobilni. Svakog muškarca grize ono što gledaš, šta pratiš, s kim se dopisuješ. Osim toga, ljubomoran je na to koliko često u ruci držite mobilni telefon umjesto njegove ruke. 



5. Na bivše. Ovo je vječna ljubomora. Vjerovali ili ne, ljubomora na bivšeg je mnogo veća kod muškaraca nego kod žena. Oni znaju da vas je bivši dobio jednom i plaše se da se to može desiti ponovo. Zato nemojte puno pričati o tome pred muškarcem, čak i kad traži to od vas. Moglo bi vam se obiti o glavu. 

Pokreće Blogger.