Pravila bontona na sastanku: Zavešćete ga elegantnom suknjom - Ne sa Miki Maus majicom

Kada ste žena u zrelim godinama možda mislite da znate lijepo da se ponašate. Međutim, mnoge zrele žene i dalje krše pravila bontona.


Adekvatna zrela žena se uvijek oblači u skladu sa svojim godinama, godišnjim dobima i figurom. Ako imate 35 godina, na prozoru je snježna mećava i nosite veličinu 44, onda nije primjerno nositi kratku teksas suknju sa majicom na kojoj piše "I will always be young".

Ili šljokičastu haljinu sa špageti naramenicama. Na sastanak se uvijek obucite ležerno i tako da ne provocirate previše otkrivenom kožom. Kako se ponašati: Izaberite poznato mjesto za sastanak. Na primjer, vaš omiljeni restoran koji često posjećujete sa prijateljima ili u kojem pijete jutarnju šoljicu kafe.



Ovdje znate ne samo meni, već i atmosferu, i konobare. Tu se osjećate samopouzdanije, i to je veliki bonus. Prema pravilima bontona, nije loše da dođete na spoj prije partnera, da sjednete tamo gdje vam je najzgodnije sjediti, ili tamo gdje svjetlost povoljno naglašava vaše lice i figuru. 

Ako zakasniš u trajanju od 10-15 minuta, preporučljivo je upozoriti partnera na to. Koliko trebate ostati na sastanku? Takođe se dešava da na prvi pogled ili na prve riječi shvatite - ovo nije muškarac za vas. Nema potrebe da sjedite i trpite čudne šale, dosadne priče o tome kako se lastavice gnijezde ili slično. 



Možete suptilno promijeniti temu ili zamoliti sagovornika da pričate o nečemu drugom. Ako zahtjev ne uspije, možete, uz izvinjenje, slobodno otići. U principu, odlazak na prvi sastanak, odrasla žena treba biti spremna na činjenicu da će možda morati platiti u restoranu. 

Muškarci su sada iznenađujuće drugačiji, možda ćete naići na onog koji će vam ponuditi da podijelite račun. Na vama je da li ćete to prihvatiti ili ne.

Pokreće Blogger.