Samo jedna žena me je uspjela spasiti kada me je supruga prevarila - Ta žena nam svima treba

U životu sve je mnogo lakše kada imaš za nekoga živjeti i kada neko želi da živiš.


Slučajno sam otkrio da moja žena ima drugog muškarca. Pažljivo skriven drugi tajni život. Ta spoznaja me udarila kao grom iz vedra neba, kao da je munja udarila u moje srce i odjednom je izgubilo sve dodire sa realnošću i životom. Mislio sam - Završio se jedan život. 

Sve ono što sam do tada poznavao, sada je postalo crno i neznano. Spakovao sam stvari i izašao iz naše zajedničke kuće, pogrbljen pod svim tim teretom, i psihičkim i fizičkim. Hladna mračna soba iznajmljenog stana me je ružno dočekala. 



Prozore niko nije prao mnogo godina, a iza stakla je bila dosadna siva ograda i blatnjavo zemljište. Kako sam od mog vlastitog stana dospio u tuđi stan? Loše navike su se odmah probudile, a prljava iznajmljena soba bila je ispunjena odvratnim mirisima. Želio sam da okončam svoj život tu.

Jer, zbog koga sad da živim svoj život? Dani i noći su prolazili u beznadežnom ogorčenju. Isključen telefon da ne uznemiri umornu dušu. Ali, bila je ta jedna žena koja je uporno kucala na vrata i insistirala da pričamo. Moja majka. 



Rekla mi je da mi neće dozvoliti da naudim sebi, ma koliko se ja to trudio. Pogledao je njenu krhku žalosnu figuru, spremnu na sve da učini za mene, i dječje suze - onog dječaka koji sam nekad bio. To me je osvjestilo. 

Pustio sam majci da ostane sa mnom, pomalo smo sređivali stan, a već nakon par dana smo ga u potpunosti renovirali i osjećali se sjajno. Život se preobrazio, jer je oslobođen izdaje i laži. Moramo živjeti, i uvijek je lijepo živjeti kada vas neko iskreno želi u svom životu, bez obzira na sve.

Pokreće Blogger.