Ponekad nam raskid pokaže da se za tu ljubav treba boriti: Šta činiti kada se bivši žele vratiti

Ponekad bivši partneri požele da nam se vrate. Prije nego obnovite vezu iz prošlosti, ma koliko to željeli, morate dobro da shvatite prednosti i nedostatke tog odnosa. 


Nije dovoljna samo želja da bi ljubav uspjela. Prije svega, trebate da budete svjesni da ne znate razlog zbog kojeg partner želi da vam se vrati. Možda mu je dosadno, možda samo provjerava da li ga još uvijek želite, a možda ipak želi ljubav sa vama. 

Ali uvijek dobro provjerite sve prije nego se odlučite na neki korak. Kada vam se, nakon raskida, bivši partner javi i pokuša ući u vaš život ponovo u vama se prepliću različite emocije. Zbunjeni ste, radoznali, nostalgični, sretni, zainteresovani i odjednom počinjete da mislite o bivšem partneru. 



Shvatate da je o sada ponovo tu, da želi da se vrati u život i da sve krene iznova. Na pitanje da li je to dobro ili loše odgovor nemamo. Ukoliko je vaš prethodni odnos sa njim bio loš, onda to vuče sa sobom mnogo negativnosti i toksičnih osjećanja.

Prelaženje preko tokisičnih osjećanja iz prošlosti i opraštanje svega je težak put koji možda ne uspije. Kada ti se javi bivši partner, a ti ponovo osjetiš trnce, spremna si da zaboraviš sve i kreneš ispočetka. Ali stani, polako. Nikuda ne žuri. 



Možda ćeš željeti da potrčiš prema njemu i da ga zagrliš tako čvrsto da se više nikad ne izmakne od tebe, da ga više ne ispustiš iz svog života. Ali prije nego to učiniš dobro razmisli o svemu. Ma koliko to bilo teško, jasno sebi kaži sve razloge za i protiv obnavljanja odnosa. 

Ukoliko ne želiš da opet osjetiš njegovu ravnodušnost, njegove teške riječi, njegov težak karakter i težinu toksičnog odnosa, onda uspori. Prije nego se odlučiš da obnoviš staru vezu zastani i razmisli. Iako je ponekad teško odmjeriti stvari, nemoj da budeš nagla. 

Uvijek postoji mogućnost da veza uspije, ali postoji mogućnost i da se opet slomiš. Zbog toga bez naglih pokreta i vrlo promišljeno nastavi ići naprijed.

Pokreće Blogger.