Ne čekajte penziju da počnete uživati: 4 stvari koje će vam osigurati sreću poslije 50-te

Često čujemo da život počinje tek poslije pedesete godine! To nije istina. Poslije pedesete život ima tendenciju da se usporava, da opada euforija. 


Pedesete su period u kojem mnogi ljudi misle "nije ostalo još mnogo do kraja". Starenje sada postaje očigledno, ne možete više sakriti svoje godine, a ukoliko to pokušate izgledaćete smiješno. To je istinito, ali i tužno. Sjetio sam se jednog čovjeka. 

On je bio bogat, donirao je mnogo novca onima kojima to treba, a zatim je umro u najboljim godinama života pod misterioznim okolnostima. Izgledalo je kao da je podigao ruku na sebe, ali ne vjerujem da je to istina. Bio je jako dobar trgovac, razumio se u umjetnost i ulagao je u prosvjetu. 



Bio je dobar šef, pošteno se odnosio prema svojim radnicima. Nažalost, nije doživio pedesetu. Pao je u depresiju, izgubio smisao života i napustio ovaj svijet. Poznavao sam i njegovog dedu Sergeja. To je čovjek čiji život je tek počeo poslije pedesete godine. Samo je morao više da se trudi. 

Njegov deda rođen je jako davno, on nije bio vlastelin, više je bio kmet, tuđi sluga. Radio je u fabrici kao tkač, a onda je, poslije nekog vremena, skupio sredstva, otvorio svoju fabriku i nastavio da radi tamo. Neprestano je radio. Pratio je stanje u fabrici, razmišljao, planirao, štedio. 



Vodio je posao koji uopšte nije bio lak. Sa pedeset godina on je započeo jedan potpuno nov život. Sakupio je novac, štedio je, zaradio i umnožio i pomogao djeci. Postao je najbolji trgovac. I zaista, njegov život se promijenio tek poslije pedesete godine života. 

Toliko mu se dopao njegov život da je tako sretan doživio devedesetu godinu. Nije patio od depresije, a čak i ako je patio nije se obraćao ljekarima i nije se žalio. Imao je toliko posla i obaveza da nije imao vremena da se žali. Molio se Bogu i radio. I tako svaki dan. 

Sa mnogo truda je izgradio svoj život. Postoji mnogo pozitivnih primjera da život počinje poslije pedesete, ali pod određenim uslovima. Ovo su neki od uslova koji će vam pomoći da budete srećni poslije 50-te: Morate da budete istrajna ličnost. 

Treba da imate cilj i hrabro gazite ka njemu. Radite na poboljšanju sebe i svog života. Radujete se svakom novom danu i trudite se da bude bolji od prethodnog. Ukoliko u vašem životu postoji istrajnost i cilj ka kome idete ništa nije nemoguće. 

Neki padaju u depresiju i sa tim teškim mislima rano napuštaju ovaj svijet, misle da život nema svrhe i smisla, a neki drugi uživaju u svakom danu i dožive pozne godine. Živite za one koji su vam dragi i uživajte u životu.

Pokreće Blogger.