Lako je vjenčati se, teško je održavati ljubav: 10 malih tajni srećnog braka

Supružnici bi trebali biti najbolji prijatelji prije svega. Između njih ne bi smjele postajati nikakve barikade, ustručavanja niti zahlađenja.


1. Brak je stvar dijeljenja. Supružnika trebate gledati kao sebi ravnog. Bez toga neće biti ni slaganja ni razumijevanja. 2. Više se dodirujte. Jednom kada dozvolite da među vama zavlada hladnoća teško da ćete moći popraviti to stanje. 

Zato se uvijek zagrlite, pomilujte i održavajte ljubav na fizičkom nivou. 3. Ne dozvolite da negativnost prevlada. Ljubav je jača od bilo koje svađe i prepreke. Sjetite se toga sljedeći put kada krenete svog partnera obasipati uvredama. 4. Pravite kompromise. Ne mora uvijek biti kako vi želite, i ne moraju vaša shvatanja nadjačati shvatanja vašeg partnera. Upamtite, jednaki ste. 5. Uvijek recite šta vas muči. Ako dugo gomilate emocije, prije ili kasnije ćete eksplodirati. 6. Prihvatite promjenu. 

Vaš partner će se mijenjati i neće vam se uvijek dopadati njegove promjene, ali sve će biti lakše ako budete spremni na to i prihvatite tu činjenicu. 7. Budite najbolji prijatelji prije svega. Supružnici bi trebali imati takav odnos da mogu sve reći jedno drugome. Ako nije takva situacija u vašem braku - poradite na tome. 8. Pronađite nove zajedničke hobije da provedete više vremena zajedno. Kada se udaljavate fizički tada se udaljavate i psihički. 9. Ne zaboravite na poklone i iznenađenja. Pokloni se ne daju samo na rođendane i bitne datume, možete to učiniti i bez povoda i oduševiti svog partnera. 

Učinite neku sitnicu, i to se zaista cijeni. 10. Pokažite zahvalnost. Mnogi problemi nastaju baš zbog toga, jedan supružnik misli da drugi shvata da je on zadovoljan, ali zapravo ne shvata jer to ne pokazujete. Vaš partner vam ne čita misli zato recite koliko vam znači.

Pokreće Blogger.