Sudbina uvijek spaja one koji su rastavljeni, a suđeni jedno drugome: Predivna ljubavna priča

Ljubav ne možemo isplanirati. Ona će se odigrati po svom vlastitom scenariju kojem se mi možemo pokušati oduprijeti, ali teško da ćemo u tome uspjeti.


Od malih nogu, maštala sam o svom princu. Baš kao i svaka djevojčica. Vođena onim predivnim ljubavnim scenama iz romantičnih filmova, bila sam sigurna da ću jednog dana upoznati to svoju suđenu srodnu dušu. Poljubac, veza, brak, porodica... 

Sve mi zamišljamo da će to ići takvim tokom, ali život malo voli da se poigra sa nama. Još u ranim dvadesetima upoznala sam muškarca koji me na prvi pogled oborio sa nogu, a i on je pokazivao ista osjećanja. Bio je sve ono što sam zamišljala i željela. 



Započeli smo vezu na daljinu jer je živio na drugom kraju svijeta. Naš odnos je trajao godinama, ali samo kroz dopisivanje. Bilo je tu i svađa, i raskida, i mjeseci u kojima se nismo čuli, ali uvijek bi se nekako vratili jedno drugome. Imali smo posebnu konekciju i sjajno smo razumjevali jedno drugo.

Trajalo je to nekih pet godina odnosa sa svim prekidima i pomirenjima. S obzirom da on nikako nije mogao da dođe, a ni ja nisam mogla da ga posjetim - putevi su nam se razišli. Saznala sam da je upoznao novu djevojku, oženio je i dobio dijete sa njom, a ubrzo sam i ja pošla istim stopama. 



Ali tu nije bio kraj našoj priči. Bez obzira što sam imala sasvim dobar brak i život, i dalje sam mislila na njega. Znala sam da se i on osjeća isto jer mi je i dalje povremeno slao poruke na koje nisam odgovarala. Bila sam od onih žena koje smatraju da jednom kad se udaš - to je to do kraja života. 

Ali sve ono što sam sebi "zacrtala" život me je natjerao da to pogazim. Kada su djeca već odrasla usudila sam se da mu odgovorim na poruku. Započeli smo ponovo dopisivanje, i sve je izgledalo kao da se nikad nismo ni prestali dopisivati. Objasnio mi je da često misli na mene.

Ni on nije bio najsrećniji u braku i bio je već u fazi razvoda. Kupila sam karte i odletjela kod njega. Živimo zajedno već nekoliko godina srećniji nego ikada. Naši bivši supružnici su takođe nastavili svoje živote, a djecu svako povremeno viđa. 

Iako je bilo na početku započeti potpuno novi život, ta snažna ljubav koju smo osjećali dala nam je potvrdu da je sve izvodivo. Ma koliko se činilo nemoguće ili komplikovano, ipak smo oživjeli svoju ljubav i dali joj šansu. To isto možete i vi.

Pokreće Blogger.