Čak i najveći mudraci su slušali intuiciju žene - Brak je kuća koju gradi 6 osnovnih nivoa

Brak ne funkcioniše tako da prepustite sve slučajnosti i očekujete da imate savršene odnose. Brak se itekako mora unaprijed isplanirati.


Izgradnji odnosa treba pristupiti kao sistemu. Tada ćete shvatiti šta trebate raditi da bi dobili jasan rezultat. To nema nikakve veze sa bezosjećajnošću i nedostatkom spontanosti.. Dobar brak je kuća koja se gradi po određenom planu, i možete je napuniti vlastitim blagom - osjećajima, emocijama, zajedničkim djelima. 

Ta "kuća" je građena od šest etaža koje moraju biti ispoštovane. Oba partnera su uključena u izgradnju te kuće, tačnije sistema, ali važno je shvatiti da je jedan odgovoran za svaki od njih dok drugi pomaže, inspiriše ili prihvata rezultate rada. 



Izgradnja jakih odnosa odvija se određenim redoslijedom: 1. Sigurnost: Ovo je glavna uloga muškarca, da obezbijedi stabilnost svog doma. 2. Motivacija: To je većinom na ženi. Ona je zadužena da motiviše muškarca da bude bolji i vrijedniji. 

Kada ga ona podstiče na to on dobija dodatno gorivo koje ga tjera naprijed. 3. Zarađivanje: I nije bitno ko zarađuje, bitno je da se novac donosi u dom. Ako jedan partner ne radi uvijek može kroz druge stvari doprijeniti svom braku. Na primjer kroz održavanje doma ili spomenutu motivaciju. 



4. Ljubav: Da bi brak funkcionisao potrebna je ljubav. Ona daje vjetar u leđa oboma. 5. Kreativnost: Čovjek je po prirodi stvaralac. Iako je porodica za njega glavna vrijednost, on ne živi samo od nje, živi od kreativnosti. Mora imati stalne ideje i sposobnost da pronađe način da poboljša stanje u svojoj porodici. 

6. Intuicija: Ženska intuicija je nevjerovatna stvar i muškarac bi je trebao slušati. Čak su i najveći mudraci slušali mišljenje žena. Zato bi muž uvijek trebao pratiti šta žena osjeća i od čega strahuje. Sve te etaže su međusobno povezane i sve zaslužuju da im se posvetite. Ako se jedna uruši, i druge idu za njom. 

Pokreće Blogger.