Živite tako da ljudi zavide vama, a ne vi njima: 5 pravila koji vas vode do fantastičnog života

Ako želite da živite fantastičan i srećan život dovoljno je da kažete "da želim to", i da pratite par važnih smjernica koje vas mogu odvesti do ostvarenja snova. 


"Od sutra ću početi vježbati". Od ponedjeljka ću promijeniti posao", "Ovaj mjesec ću uvesti zdravije navike"... Ali se od toga ništa ne ostvaruje. I tek tako ulazite u konstantno odgađanje stvari koje bi vam zaista donijele sjajnu promijenu u životu. 

Sindrom odloženog života je veoma učestala pojava u današnjem dobu i što više u njega zagazite teže ćete se isčupati. Ne trebate čekati ni dan da počnete živjeti život kakav ste zamišljali. Sve što ste poželjeli biti - možete biti. I kada to sve postignete bićete zahvalni što ste preduzeli neophodne korake za to. Ovo je nekoliko pravila koji će vam pomoći da dođete do sjajnog života. 1. Planiranje je ključ uspjeha. Zapišite korak po korak sve što želite ostvariti i radite jedno po jedno redosljedom. 2. Naučite izvući korist čak i iz negativnih situacija. Ono što se dogodilo - dogodilo se. 

Prošlost se ne može promijeniti, ali možete promijeniti svoj stav prema njoj. Vi birate da li ćete da patite ili da se radujete. 3. Budite oprezni i imaćete više sreće. Ne budite osoba koja živi od danas do sutra i čeka da se svijet sam izdešava pored njega. Budite osoba koja će analizirati, kalkulisati, razmatrati opcije. Što više razmišljate o predstojećim događajima to su veće šanse da ćete biti spremniji za sve ishode. 4. Isprobavajte nove stvari. Tako proširujete svoj svijet i stvarate nove uspomene u svom životu. 

Ne dozvolite da vas savlada rutina i da ugasite radost svog duha. 5. Oslobodite prostor u svom ormaru, kući i životu. Beskorisne stvari u prostoru gdje živite ne zauzimaju samo prostor, oduzimaju i mjesto za nove stvari. 

Jedna od zapovijedi Marie Kondo, autorke knjige "Magično čišćenje" je da se riješite stvari koje vam ne donose nikakvu radost. Izbacite sve one stare stvari koje čuvate "u slučaju da vam nekad zatrebaju" a nikad zapravo nisu. Ostavite mjesta za nove stvari koje će promijeniti vaš život.

Pokreće Blogger.