Ne plašite se razočarati voljenu osobu - Tako ćete prepoznati svoju pravu ljubav

Treba vam iskrena osoba koja će vas podržavati i voljeti u svemu, zato se ne ustračavajte pokazati svoje pravo lice, u svakoj prilici...


Ne plašite se biti ono što jeste kada ste u vezi ili braku. Ne plašite se biti surovo realni i iskreni, jer nekad nam baš to pokaže kome je mjesto pored nas a kome nije. Istinska povezanost u vezi karakteriše sposobnost da partneri budu 100% ono što jesu a pritom da se i dalje jako vole. 

Iako je mnogima u cilju da se pokažu najbolje što mogu kako bi se dopali osobi koju vole, to je često loše predstavljanje. Svaki čovjek ima dobru i lošu stranu i dužni ste obe pokazati svom odabraniku kako bi on imao predstavu kako će biti živjeti sa vama. 



Kada prikrivate svoju ličnost tada obmanjujete svog partnera. Tada mu servirate pogrešnu i iskrivljenu sliku svog bića koja će kasnije vjerovatno totalno iščeznuti. Budite surovo iskreni, postepeno pokazujte ko ste zapravo. Dajte svom partneru šansu da vas upozna. 

Ne dozvolite da vas savlada strah od odbijanja. Uvijek je bolje da vas odbiju nego da zavole osobu kakva vi niste. Ako imate svoje depresivne faze ne morate to sakriti. Objasnite svom partneru da vam se to ponekad dešava i da se uspješno borite sa tim. 



I niste jedini u tome, skoro da ne postoji čovjek kojeg nešto muči. Trebate raditi na sebi, trebate gajiti svoju ljepšu stranu ličnosti, ali se isto tako ne trebate stiditi one lošije strane. I kada ispliva i kada vas osramoti, prihvatite je i dozvolite da prođe. 

Zato se nemojte plašiti da ćete razočarati voljenu osobu time što jeste. Svako kome nije mjesto pored vas će vas u tom trenutku napustiti, i to nije gubitak - to je pokazatelj da im nije mjesto u vašem životu. Prava osoba neće dozvoliti da vas mane definišu. Prava osoba će voljeti vašu dobru stranu do te mjere da lošu može zanemariti. To je prava ljubav.

Pokreće Blogger.