Rečenica koja je spriječila mog muža da ode drugoj ženi - Godine veze su jače od trenutka strasti

Ma koliko čovjek bio dobar u njemu će uvijek postojati neka doza nezahvalnosti. A što je najgore od svega, najčešće tu nezahvalnost projektujemo na nedužne ljude i one koji nas najviše vole. 


Čovjek koji je nezahvalan nije nužno i loš čovjek, bitno je koliko je u stanju suzbiti tu nezahvalnost i okrenuti ploču na bolju stranu. Moj muž je često pokazivao svoju nezahvalnu stranu i to me je najviše povrijeđivalo. Prije nego što smo stupili u našu vezu, što je bilo prije 15 godina, on je bio totalno izgubljen slučaj. 

Bio je u paktu sa svim mogućim porocima, pio od jutra do mraka, nije htio raditi, psovao je svoju porodicu, imao histerične napade i napade panike... Zdravstveno stanje mu je bilo toliko narušeno da doktori nisu mogli vjerovati da ima samo 23 godine. 



U njemu je bilo nešto što mi se dopalo, željela sam mu pomoći. S obzirom da sam bila jedino dijete bogatih roditelja uvijek su podržavali sve moje odluke. Podržali su me u namjeri da mu pomognem, u čemu sam i uspjela. Od muškarca koji je spavao po ruševinama i koji po cijele dane ništa nije radio napravila sam uglednog biznismena koji vodi svoju firmu. 

Iz poderane prljave trenerke prešao je u elegantno odijelo. Ne želim da zvuči kao da je on bio moj neki poduhvat, on je ljubav mog života prije svega i nema toga što ne bih učinila za njega. Ali jako me je vrijeđalo to što je često pokazivao svoju nezahvalnost. 



Stavljao je neke druge stvari ispred mene i nije mi davao dovoljno pažnje. Ali najviše me je slomio jednog dana kada je došao iz firme kući i otišao da se istušira. Neki đavo me tjerao da provjerim poruke na njegovom telefonu. Posljednja poruka od njegove sekretarice glasi ovako:

"Moram ti priznati da me nenormalno privlačiš! Voljela bih da se nađemo večeras.", na šta je on odgovorio: "Osjećanja su obostrana, ali nisam imao hrabrosti da ti priznam. Kada želiš da se vidimo?". Osjećala sam se jako poraženo, čekala sam ga da završi da popričamo o tome. 

Kada je izašao iz kupatila pitala sam ga u vezi tih poruka. Tada mi je rekao da mu se ona zaista dopada i da želi biti sa njom. On jeste bio nezahvalan čovjek, ali sa tom izjavom je prevršio sve mjere. Tada sam mu rekla "Šta misliš, da li bi te ona željela da te je upoznala prije 15 godina?" 

Oči su mu zasuzile, osjetila sam da se u tom trenutku slomio. Shvatio je da je ona jedna sponzoruša koja ga želi samo zato što je bogat. Čak je zapklakao i rekao "Izvini, osjećam se odvratno zbog ovoga što sam ti priredio". Tada je shvatio i da je ta priča sa njom bila samo jedan običan hir, želja za trenutkom strasti. 

Vratio je film u glavio i sjetio se da sam bila uz njega kada niko živ nije želio ni da ga pogleda. Shvatio je da su naša veza i ljubav jače od svega i da bi bilo veoma jadno da pokuša išta sa bilo kojom drugom ženom. Već sljedeći dan sekretarica je dobila otkaz, a on je postao predivan prema meni. Zato kažem, nisu svi nezahvalni ljudi loši. Potrebno ih je često pogurati na pravi put i mogli bi zaista biti sjajni.

Pokreće Blogger.