Istinska ljubav ne dolazi nakon godinu ili dve - Prava ljubavi bi mogla doći kad prođete 5 faza

Da biste došli do faze ljubavi prvo bi trebali proći kroz određene faze iskušenja i provjere, a to su sljedeće:


Faza medenog mjeseca. Ovo je početak veze u kojem emocije naprosto frcaju iz vas. Stručnjaci vjeruju da ovaj period traje godinu i pol dana, koliko je procjenjeno da traje zaljubljenost. Tokom ovog perioda mnogi misle da je u pitanju prava ljubav, ali kasnije shvate da su pogriješili. 

Faza zasićenja. Ova faza počinje pred treću godinu zabavljanja. Zbog toga mnoge veze se okončavaju baš u tom periodu, i otuda proizilazi ono vjerovanje da je treća godina zabavljanja najkritičnija za svaku vezu. Faza ogorčenja. Ova faza dolazi nakon faze prezasićenja. 



U ovoj fazi se najviše preispituju veze, upoređuju sa drugima i jednostavno postavlja pitanje da li je ta veza bila ono što je trebalo da se desi. Razlog zašto ova faza nastaje jeste što partneri osjete da je zaljubljenost koja je bila zastupljena na početku počela iščezavati i to pogrešno poistovjete sa nestankom ljubavi. 

U ovoj fazi je veoma važno shvatiti da ste jednostavno previše dugo zajedno da bi jedno drugo gledali kao strastvenu zabavu. Faza strpljenja. Ako ste prešli dvije kritične faze ljubavi došli ste u fazu strpljenja u kojoj se osjećate sigurno i spokojno. 



Vaša bića su se stopila u jedno i spremni ste da pređete u sledeću fazu. Faza iskrenog poštovanja. Od ove faze počinje da se razvija prava ljubav. U ovoj fazi partnera gledate kao na svoju drugu polovicu, na čovjeka sa kojim ste proveli veći dio svog života i sa kojim ste izgradili dosta toga. 

Izgradili ste poštovanje sa kojim pokazujete da svog partnera poštujete prvenstveno kao ličnost pa tek onda kao svog ljubavnog partnera. Faza prave ljubavi. Tek nakon više od 5 godina veze možete reći da ste spoznali pravu ljubav. 

U ovoj fazi možda ne osjećate strast kao na početku veze ali itekako osjećate ljubav koju do sada možda niste nikada. Sada znate šta je poštovanje, šta je životni saputnik i šta je prava vrijednost. Ako ste dovoljno sretni da ste došli u ovu fazu i dovoljno mudri da ne učinite ništa da je narušite - bićete dugo dugo srećni.

Pokreće Blogger.