Muškarci često više cijene žene koje traže, nego koje daju: Najčešće zamke na koje padamo u vezi

Da bi u potpunosti bili srećni u ljubavnim vezama potrebno je da naučite koje su najčešće zamke.


Zamka 1: Ako je muškarac zaljubljen u mene, onda je to ljubav. Vjenčaćemo se i živjeti sretno do kraja života. Istina: Ako je muškarac zaljubljen, onda to nema puno veze s tim ko je ta žena zapravo. Zaljubljenost je stanje kada muškarac u svojoj voljenoj vidi odraz svog ideala, a većina onoga u što je zaljubljen je njegova fantazija. 

Dakle, on nije zaljubljen u ono što ona jeste. Kasnije kada njegova iluzija prođe shvati da je bio u zabludi. Ljubav podrazumijeva prihvatanje ličnosti druge osobe, uzimajući u obzir njena osjećaja i potrebe. Zamka 2: Ako muškarac sanja sa mnom o nekoj budućnosti, onda će se to definitivno dogoditi. 



Istina: Kažu da muškarac voli očima, a žena ušima. Da bi ženu vezao za sebe, muškarac je mora na neki način "osvojiti", pokazujući kroz riječi da mu ona vrijedi. U isto vrijeme, riječi koje izgovara čovjek u stanju emocionalnog porasta možete komotno zaboraviti kad ovaj nalet popusti. 

Zamka 3: Ako učinim puno za čovjeka, dam mu vremena i energije, riješim njegove probleme i ne tražim ništa zauzvrat - on će me cijeniti i uzvratiće mi s ljubavlju i predanošću. Istina: Muškarac ne cijeni ženu koja puno ulaže u njega, već onu u koju on sam puno ulaže. 



Psiholozi kažu da muškarac nesvjesno pamti ženu koja se o njemu bezuslovno brine - svoju majku. Stoga, primajući brigu i pažnju od žene, on to doživljava potpuno prirodno i ne osjeća grižnju savjesti niti potrebu da joj uzvrati istom mjerom. 

Zamka 4: Ako me čovjek prevari ili pokaže nepoštovanje, moram to izdržati jer sam to izabrala. Istina: Reakcija žene na ponižavanje ličnosti pokazatelj je koliko žena sebe vrjednuje. Odnosno, prvo žena mora naučiti da cijeni i poštuje sebe, a tek onda će moći takav stav prenositi na muškarca i ostatak svijeta. 

Zamka 5: Osjećam se usamljeno, ali imam dobrog muškarca pored sebe. Istina: Usamljenost je pokazatelj da niste ispunjeni u svojoj vezi. Usamljenost je rezultat zapostavljenosti. Muškarac vam ne daje ono što vam je potrebno kako biste bili srećni. Prihvatite to umjesto da ga branite činjenicom da je dobar čovjek. Možda jeste dobar čovjek, ali ne dovoljno dobar za vas.

Pokreće Blogger.