Ako muškarcu dadnete povoda da vas voli - Neće vas varati: Bakin savjet za spas braka

Nažalost, danas mladi ljudi vrlo rijetko slušaju savjete starije generacije. Mislim da svi mi nekada nismo zaista slušali roditelje i trudili smo se da sve radimo na svoj način. 


 “Ubrzo prije mog vjenčanja, posjetila nas je baka. Uvijek sam se prema njoj odnosila sa strahopoštovanjem. Prvo, tako sam vaspitana, a drugo, baka mi je postala druga majka i uvijek smo imale vrlo tople i prijateljske odnose. Poslednjih godina moja baka je bila često bolesna, ali nije mogla da ostavi unuku na tako važan dan. 

Uz njeno prisustvo osjećala sam se nekako smirenije i vedrije, a baka mi je takođe davala vrlo mudre svakodnevne savjete za bračni život. Potpuno sam sigurna da će vam ovi savjeti pomoći bez obzira ko ste ili kakav je vaš brak! Moje lično iskustvo pokazalo je da bakino „moraliovanje“ nije prazna fraza.



Njeni savjeti su mi pomogli da se ponekad izvučem iz prilično kriznih situacija, a mogu se vrlo često dogoditi u porodičnom životu Baka mi je uvijek govorila sljedeće: Nikada se ne svađajte sa supružnikom pred djecom. To se nikada ne smije raditi. 

Čak i ako ste nestrpljivi, čak i ako su emocije preplavljene, bolje je da ćutite. Prvo, djeca to ne bi smjela da vide, jer će izgubiti poštovanje prema vama, prestaćete da budete autoritet za njih. Isto tako, otac djece će pasti u njihovim očima, jer u gotovo svim sukobima roditelja majka ostaje najnesrećnija za dijete, a otac je zli gad koji je vrijeđa.



Djeca, za koja roditelji nisu autoriteti, prestaju da se pokoravaju i postaju nekontrolisana. Drugo, kada to izdržite i ne počnete odmah da izbacujete svoje emocije, tada više neće biti toliko ljutnje i bijesa prema vašem mužu. Naučite prvo da trpite, opraštate, tražite kompromise. 

Čak i ako vaš supružnik griješi, a vi ste u pravu, uvijek mislite da je mir u porodici na prvom mjestu! Naučite nešto novo, naučite razvijajte se. Jer samo je obrazovana majka sposobna da djecu učini pametnom. Ljubomora uništava brak nemilosrdno. 

Shvatite da ako mužu dadnete povoda da vas voli, nikada neće varati. A, ako je počeo da gleda druge, onda ga nećete moći zadržati. Vaša jela uvijek treba da budu ukusna i lijepo uređena kako bi ih i suprug i djeca rado jeli. Osnova apsolutno svake porodične veze je uzajamno poštovanje. 

Ako postoji ljubav između supružnika, onda treba postojati poštovanje. Slušajte ove jednostavne savjete i možete spasiti svoj brak, a mir, ljubav i sreća će vladati u vašoj porodici!

Pokreće Blogger.