Zrele žene imaju poseban šarm - 7 razloga zašto su mlađim muškarcima tako privlačne

Mnogi ljudi misle da se mlađi muškarci zaljubljuju u starije žene zbog koristi ili kompleksa, ali ni jedno nije slučaj. Razlozi zašto su zrelije žene tako privlačne mlađim muškarcima su sljedeći: 


1. Stabilnost: Dok tinejdžerke i mlade djevojke luduju zbog velike količine hormona, zrele žene su znatno smirenije i više uravnotežene. A sa obzirom da muškarci vole jednostavnije stvari više im prija ta stabilnost koju one pružaju. 2. Zrelost: 

Zrele godine se ne povezuju sa savršenim fizičkim izgledom, ali zrele žene imaju obilje te unutrašnje ljepote sa kojom privlače sve oko sebe. Zahvalite se svojim godinama na tome! 3. Ne vezuje se za muškarca kao mlade cure. Zrele žene su izgrađene persone. One se ne ponašaju više kao nekad kad su bile klinke. Kad se zaljube u muškarca svjesne su da ta veza možda neće uspjeti, ne smatraju da se bez njega svijet ne nastavlja. 4. Realna očekivanja. Kod zrele žene sve ide polako i umjereno. Kod nje nema "volim te" na prvom sastanku. 

Ona ne priča o vjenčanju već nakon dvije sedmice zabavljanja... i muškarci to vole. 5. Ne živi u oblacima. Zrele žene su prizemljene. One posmatraju svijet sa racionalnije strane, znaju koliko mogu pružiti i koliko zaslužuju zauzvrat. 6. Samostalne su. Dok mlade cure nailaze na razne probleme sa roditeljima, finansijama ili ličnim konfliktima, zrele žene su potpuno nezavisne i samostalne. Ništa ih ne osporava da rade ono što su namjerile. 7. Otvorena je. Mlade djevojke neće uvijek pokazati svoje pravo lice, u strahu da će biti odbijene, a zrele žene su u fazonu "To ti je što ti je". Ne pretvaraju se da su nešto što nisu jer toga im je preko glave. Muškarci obožavaju žene koje znaju šta žele, a one su baš takve.

Pokreće Blogger.