Kolutanje očima je nepristojno i odbojno: 20 stvari sa kojima psihički odbijate muškarca

Možda niste primjetile, ali nekim nesvjesnim navikama totalno odbijate muškarce od sebe.


1. Ne pokazujete nikakvo poštovanje. Ne morate se diviti svom muškarcu ali poštovanje je osnova zajednice dvoje ljudi. Ako ga ne možete poštovati, zašto želite provesti život sa njim? 2. Ponižavate ga. 3. Zbijate šale na račun njegove muškosti. 

Ovo je najniži i najbolniji udarac za muškarca. Čak i da nije "veliki" muškarac to ne biste smjeli spominjati osim ako nećete totalno da mu srozate samopouzdanje i odbijete od sebe. 4. Nezadovoljni ste njegovim poslom ili platom. 5. Ne vjerujte u njegovu sposobnost da sam riješi nešto. 6. Odbijate njegovu pomoć. Ako je muškarac voljan da vam pomogne i nešto olakša dopustite mu to ili objasnite pažljivo kako bi ipak željeli da sami to obavite. Drsko odbijanje njihove pomoći bi ih moglo razočarati. 

7. Kritikujete ga pred drugima. Muškarci mrze kada pred prijateljima iznosite sve njegove mane. Sa tim ništa dobro nećete postići. 8. Naređujete mu. To niko ne voli. 9. Poredite ga sa drugim muškarcima. Kako bi se vi osjećale da vas poredi sa drugim ženama? 10. Ponašate se prema njemu kao da nema osjećaja. 11. Upoređujete ga sa bivšim. Bivši su zabranjena tema u ljubavnim vezama. Iskopavanje prošlosti obično nikome ništa dobro ne donosi. 12. Dajete mu savjet koji nije tražio. 13. Kritikujete ga. Sve se može reći na lijep način. Kritike su suvišne. 

14. Kolutate očima i ponašate se drsko. To je nešto što najviše odbija muškarce. 15. Govoriti da ono što radi nije dovoljno dobro. Mnoge žene to govore na veoma ružan način i podrugljivo. Budite opreznije. 16. Flertujete sa drugim muškarcima. 

17. Ne dajete mu ličnog vremena i prostora. 18. Ne dijelite ravnopravnost. Ako vi želite izlaziti i vaš muškarac ima pravo da izlazi. 19. Ne poštujete dogovor. Ako ste dogovorili da provedete noć zajedno, održite to obećanje. Promjena takvog plana bi mogla uvrijediti muškarca. 20. Tračanje. Muškarci većinom mrze kada žene tračaju i kritikuju jedne druge.

Pokreće Blogger.