Sprijateljila sam se s muževom ljubavnicom i naučila važnu lekciju: Ne sudi knjizi po koricama

Onog dana kad sam saznala da moj muž ima ljubavnicu pozvala sam je i zamolila da se nađemo. Objasnila sam joj situaciju i nevoljno je pristala da se sastanemo i popričamo o svemu. 


Bez mnogo okolišanja odmah sam joj rekla da znam za njihovu aferu i da mi sve prizna. Kelly je rekla da joj je moj suprug pričao da je naš brak odavno pukao i da su ostale samo zakonske formalnosti. Da i dalje živi sa mnom u istoj kući ali da se uopšte ne dodirujemo - što je bila apsolutna laž. 

Nikad nije bio kod kuće, a kad je bio igrala sam oko njega kao lutka da mu udovoljim. Na početku mi nije vjerovala, jer je moj muž toliko pričao loše o meni da je bila uvjerena da sam čudovište od žene. Takođe se stalno žalio da, uprkos "razvodu", nastavljam da ga kontrolišem i pravim drame po kući. 



Opisao me je kao hladno čudovište. Uvjeravao je Kelly da o njihovoj romansi znam od samog početka i da me baš briga za to - što apsolutno nije istina. Takođe joj je rekao kako sam nestabilna i psihički oboljela zbog čega ju je savjetovao da uvijek bježi od mene. 

To je bila slika koju je moj muž predstavio njoj. A onda je došao moj red da pričam. Kada sam ga uhvatila u preljubi i pročitala njihove poruke uvjeravao me je da je to već gotova priča i da se kaje što je bio sa njom. Rekao mi je da će čak razgovarati sa svojim šefom kako bi se prebacio na drugi odjel - daleko od ljubavnice, koja ga spopada i izluđuje nakon "samo jedne avanture". 



Ni ona ni ja nismo mogle vjerovati da imamo posla sa takvim manipulatorom. Ona je svo to vrijeme svraćala kod njega u kancelariju za vrijeme ručka i vozili su se do hotela - da budu zajedno. A to se događalo najmanje dva ili tri puta sedmično. 

Iza mojih leđa predstavio ju je našem trogodišnjem sinu. Provodili su vrijeme zajedno s njegovim prijateljima. Čak ju je upoznao sa nekim od svoje rodbine. Gospode, čak je i prenoćila u našoj kući kad sam bila u posjeti roditeljima. I šta je to najvažnije što sam naučila iz te priče? 

Naučila sam da je veoma važno da ne sudite knjigu po koricama. Kao što je Keli smatrala da sam ja čudovište od žene tako sam i ja smatrala da je ona otimačica muževa kojoj ništa nije sveto. A onaj koji se htio predstaviti kao najsjajniji lik i koji je htio izaći čist iz čitave priče je zapravo najveći negativac. Moja priča vam je najbolji pokazatelj da uvijek prvo saslušate sve strane priče prije nego što nekoga osudite.

Pokreće Blogger.