Prije ćete naći vijernog psa nego vijernog prijatelja: 6 razloga zašto je dobro imati ljubimca

Za neke ljude kućni ljubimci su noćna mora, ali za mnoge druge oni su neizmjerna ljubav i radost.


Imati ljubimca ne znači samo provoditi vrijeme sa tom krznenom lopticom. On vam zaista može popraviti raspoloženje i iznad svega kvalitet života. Ljubimci su velika odgovornost i zahtijevaju vaše vrijeme i pažnju. Ako imate vrijeme i uslove za njih, to bi vam možda bila najbolja odluka u životu. 

Donosimo nekoliko razloga zašto je dobro imati kućnog ljubimca. 1.Krevet vam nikad nije prazan. Spavanje je jednostavno bolje kada imate nekoga da mazite. 2. Neko je uvijek srećan što vas vidi. Nećete nikad moći ući u kuću, a da vas vaš ljubimac ne dočeka sa radošću. 



Divno je uvijek imati nekoga da vas dočeka. 3. Uvijek imate nekog s kim možete ručati. Hrana potiče veliku ljubav u ljudima, bilo da je jedemo ili dajemo drugima. Kada nahranite malo slatko stvorenje i uljepšate njegov dan i sami ćete postati srećniji.

4. Maženje životinja može vam podići raspoloženje. Prema istraživanju, maženje vašeg psa ili mačke oslobađa hormon za opuštanje koji vam zapravo može smiriti živce. 5. Oni su dio porodice. Vaša životinja je više nego srećna što može biti vaš najbolji prijatelj.



6. Drže vas u pokretu. Vašem ljubimcu treba aktivnost i igra, zbog čega ćete se uvijek glupirati oko njega i tako držati sebe u pokretu. Bilo da trčite, hodate ili se se samo igrate s vašim ljubimcem, oboje ćete sagorijevati kalorije, a istraživanje je pokazalo da možete čak i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Pokreće Blogger.