Ne tražite sreću u drugima, razočaraćete se - Tražite je u sebi: 5 životnih savjeta pisca

Pisac Eckhart Tolle je imao specifičan pogled na svijet, zato donosimo neke od njegovih savjeta:


1. Pogledajte u sebe. Tražeći sreću negdje sa strane najvjerovatnije ćete doživjeti teško razočaranje. Ali, kad potražite sreću u sebi sigurno ćete je pronaći. Ovakav način razmišljanja pokazuje nam važnost poznavanja sebe. Što bolje poznajete sebe, brže se približavate pravoj sreći. 

2. Naučite raditi sa vlastitim mislima. Osjećate se nesretno zbog loših misli, a ne zbog stvari koje se događaju. Kada se pojavi neka situacija, o njoj možete imati i pozitivne i negativne misli, a kakva god da je, bol ćete doživjeti samo ako se fokusirate na negativnu stranu situacije. 



3. Kontrolišite ego. Svi imamo ego ali njega treba držati pod kontrolom. Prestanite hraniti svoj ego ako želite biti srećni i ispunjeni. 4. Soncentrišite se na sadašnjost. Nema smisla brinuti se o onome što se još nije dogodilo, jer to samo stvara anskioznost u vama. 

Tajna sretnog života je živjeti u sadašnjem trenutku bez brige o prošlim ili budućim događajima. Više niste u mogućnosti promijeniti prošlost, samo je morate prihvatiti. Isti je slučaj sa budućnošću, jer njeno vrijeme još nije došlo. Skoncentrišite se na sadašnjost - samo vam ona može donijeti sreću. 



5. Jednostavnost i ljubaznost je još jedna tajna sreće. Jednostavni i ljubazni ljudi su uvijek najsretniji. Ali niko vas ne može naučiti da budete takva osoba. Da biste to postigli, samo trebate pogledati u sebe i shvatiti da su ove osobine već u vama. Samo ih prihvati.

Pokreće Blogger.