Mnoge žene misle da imaju sjajnu vezu a budu osavljene: 5 znakova da partner možda želi otići

Ljubav nas čini slijepima, zbog toga često ne vidimo da se naša veza nalazi u kritičnoj fazi.


1. Tražite manu u svemu: Ako svaki njegov postupak analizirate i tražite mu manu kada za to nema osnove, pridikujete i tražite razlog za svađu, nemojte se začuditi ako jednog dana stavi tačku na vašu vezu. Niko ne želi da provede život pored osobe kojoj nije dovoljno dobar. 

2. Sve odluke donosite sami: Šta definiše ljubavni odnos? Dvije osobe! Ako se još uvijek ponašate kao da ste slobodni i svaku odluku donosite samostalno, bez prethodnog dogovora sa partnerom, to može da naruši odnos. Ako niste u stanju da se potpuno posvetite vezi, dopustite drugoj osobi da ode. 



3. Ego vam je jači od ljubavi: Ponos i ljubav moraju da prave kompromis. Ako nakon svađe niste u stanju da kažete "izvini", sasvim je sigurno da ćete otjerati partnera od sebe i da će potražiti nekoga ko više obraća pažnju na njegove emocije. 

4. Rutina: Ljubav je lijepa, ali da bi opstala potrebno je da uložite dosta toga u odnos sa partnerom. Najveći razarač ljubavi je rutina. Trudite se da svaki dan bude zanimljiv i ispunjen, ne dozvolite da navike dovedu do kraja vaše veze. 



5. Nepovjerenje: Ljubomora je manifestacija opsesije i zavisnosti. Nema nikakve veze sa zdravom i zrelom ljubavlju. Ako stalno provjeravate partnera, gdje je bio, šta je radio, stalno pokušavate da ga uhvatite u laži, sigurno je da ćete ga otjerati od sebe.

Pokreće Blogger.