Žene lako sakriju sve, osim zaljubljenosti: Kako prepoznati zaljubljenu ženu prema psihologu

Ženska psihologija mnogim je muškarcima prava misterija. Kada dama ima osjećaje prema suprotnom spolu, ona se počinje mijenjati. To se odražava i na vanjsko i unutrašnje stanje žene. 


Kada je žena zaljubljena - Sve njene misli zaokuplja samo jedna osoba. Stoga se ona nesvjesno "preobražava", postajući najbolja verzija sebe kako bi zavela muškarca kojeg voli. Prema psiholozima, lako je prepoznati zaljubljenu ženu i to po sljedećim sitnicama:

NEOBIČNO PONAŠANJE: To je prva stvar na koju muškarac treba obratiti pažnju. Zaljubljene žene često počinju mijenjati svoje ponašanje. Zaljubljena žena počeće raditi sve kako bi privukla pažnju određenog muškarca. Psiholozi takođe primjećuju nagle promjene raspoloženja, distrakciju i razdražljivost. 



Zaljubljena žena fokusirana je samo na muškarca koji je zanima, i ne obraća pažnju na druge stvari. U nekim se slučajevima počinje udaljavati od prijatelja kako bi odabranom posvetila što više vremena. NEVERBALNI ZNAKOVI: Riječ je o izgledu, govoru tijela i načinu govora. 

Psiholozi su sigurni da se zaljubljena žena uvijek izdvaja od drugih. Na početku se to primjećuje najviše na njenom fizičkom izgledu jer se počinje sve više dotjerivati. Na primjer, prije upoznavanja muškarca, žena nije obraćala dovoljno pažnje na odjeću, kosu i šminku. 



Ali čim ima osjećaja, ona počinje više brinuti o sebi i svom izgledu. Još jedan način da prepoznate zaljubljenu žene jeste da obratite pažnju na njeno ponašanje. Zaljubljena dama će uvijek tražiti izgovor da vas dodirne ili vam se približi. Takvi njeni postupci se izvode nesvjesno i instinktivno. 

Vrijedno je obratiti pažnju i na to kako se odnosi prema sebi. S tipom koji joj se sviđa uvijek će paziti na svoju frizuru, šminku i odjeću. Svojim postupcima pokušaće izgledati kao idealan kandidat za izabranog.

Pokreće Blogger.