Čuvena iscjeliteljka, baka Margarita: "Ženska misija je naučiti čovjeka da voli"

Abuela Margarita, u prevodu Baka Margarita je čuvena iscjeliteljka i čuvar tradicije naroda Maja.


Informacije na internetu o figuri takozvane Abuele, što na španskom znači "baka", sve se više približavaju jednom pravcu: Abuela Margarita. Poznata isceljiteljka i čuvarka tradicije Maja, članica Međubrivnog savjeta staraca Amerike, putuje po svijetu kako bi podijelila svoje znanje. I sada je prava zvijezda u panorami moderne duhovnosti.

Abuela Margarita praktikuje ples Sunca, Zemlje, Mjeseca i svete ceremonije usmjerene na poštovanje Majke Zemlje i ljubavi u svim njenim oblicima. Ženstveno buđenje, koje se tiče i muškaraca i žena, jedna je od glavnih tema njenog rada, kao i rad na emocijama kroz ljubav. Ispod je poznati intervju sa Abuelom Margaritom, objavljen u filmu "La vanguardia" u Barseloni.



"Imam 71 godinu. Rođena sam na selu, u selu Jalisco, Meksiko, i živim u planinama. Ja sam udovica, imam dvije ćerke i dvije unuke od svojih ćerki, ali imam hiljade njih sa kojima bih mogla da učim ljubav bez vezanosti. Naše porijeklo je Majka Zemlja i otac Sunce. Došla sam na zemlju da vas podsjetim šta se nalazi u svakoj od njih. Kuda idemo nakon ovog života?

Oh, ćerko, da se zabavimo. Smrt je jednostavno napuštanje fizičkog tijela, ako želite. Sreća je tako jednostavna! Sastoji se u poštovanju onoga što jesmo, a mi smo zemlja, kosmos i veliki duh. A kad govorimo o majci zemlji, takođe govorimo i o ženi koja mora zauzeti svoje mesto prosvetnog radnika. Šta je ženska misija? Naučiti čovjeka da voli.



Kada nauče, imaće drugi način ponašanja prema ženama i majkom zemljom. Moramo da vidimo svoje tijelo kao sveto i znamo da je ljubav sveti čin, to je način da ga učinimo slatkim. Život dolazi kroz taj čin ljubavi. Ako ovo trivijaliziraš, šta ti preostaje?

Vraćanje svete moći seksualnosti mjenja naš stav prema životu. Kad se um pridruži srcu, sve je moguće. Da li želite nešto reći cijelom svetu? Da mogu da koriste snagu Velikog Duha onog trenutka kada to požele. Kad shvatite ko ste, vaše misli postaju stvarnost.

Ja se, kad mi nešto zatreba, pitam. I uspjeva. Mnogo je vjernika koji se mole Bogu, a Bog to ne odobrava.Zato što je jedna stvar tražiti milostinju, a druga narediti sebe, da biste znali šta je to što vam treba. Mnogi vjernici su postali zavisni, a duh je potpuno slobodan. Učili su nas da obožavamo slike, umjesto da obožavamo sebe i obožavamo jedni druge. Bez osjećanja sramote.

Pokreće Blogger.