Advokat za razvode ističe: Koji su najčešći razlozi zašto žene ostavljaju muževe

Razvodi u poslednje vrijeme i nisu tabu tema jer u modernom dobu supružnici se sve češće razvode.


Odvjetnica za razvode, Heather Hostetter iz Bethesdae u Marylandu, otkrila je kako je to raditi s iscrpljenim suprugama i supružnicima koji varaju, pa i onima koje je, primjerice, supružnik prevario s prostitutkom, a zatim uzeo kredit da bi toj istoj prostitutki kupio kuću.

Heather, koju na sat plaćaju 550 dolara, smatra kako prevaranti u braku trebaju njeno razumijevanje, a ne osudu jer, iako su se ponašali neprihvatljivo, ipak su i oni ljudi. No još postoje trenuci kad pomislim: "Jao! Varali ste suprugu s prostitutkom kojoj ste na kraju kupili i kuću? Kako ste mislili da će to ispasti dobro?" - priča vrhunska odvjetnica.Otkrila je i jedan od najčešćih razloga zašto žene s uspješnom karijerom traže razvod od muža. Mnoge žene koje traže razvod udale su se za "nesposobne muževe" - govori ova partnerica u odvjetničkom uredu Hostetter Strent, specijalizirana za obiteljsko pravo, razvode i raspodjelu imovine te skrbništvo i uzdržavanje djeteta.

Naglašava da joj dolazi sve više uspješnih žena jer žele napustiti svoje muževe. Te su se žene, sa zavidnom karijerom, udale u kasnim dvadesetima za nekog 'prekrasnog i perspektivnog'. No kako je vrijeme išlo, i one su napredovale u poslu, istodobno osnivajući obitelj, postalo je sve očiglednije da se muž "ne misli maknuti s mjesta".Objasnila je da takve žene od nezaposlenih muževa ne dobivaju odgovarajuću podršku pa se žena tako mora brinuti za svoju karijeru, ali i za cijelo kućanstvo. Nerijetko dok idu na sastanak dogovaraju čuvanje djeteta s dadiljom i one su te koje znaju gdje se nalazi bebina robica, kuhaju, spremaju po kući...

Nakon 20 godina takvog braka, Heather tvrdi, supruga se osjeća iscrpljeno te shvati da uz djecu ima i jedno veliko dijete - supruga. Heather je tada ona koja svojoj klijentici mora reći da će takvom suprugu morati dati pola imovine i još plaćati alimentaciju.

Mnogi ljudi misle da i žena treba platiti isto kao što i muškarci plaćaju nakon razvoda, ali ja mislim da se ipak radi o drugačijoj situaciji. Naime, ti muževi su u brakovima imali ženu koja se brinula o kućanstvu, djeci i zapravo svemu što nije direktno suprugov posao i to onda muževi 'plate' u razvodu.

A što plaćaju žene koje su u mladosti krivo odlučile i onda sljedećih desetak godina plaćale lagodan život 'trutu' koji im je zapravo samo zauzimao mjesto na kauču - zapitala se Heather, piše Daily Mail. Za kraj je dodala da je pametnije ranije otići iz lošeg braka, dok kod supružnika postoji još "zrnce ljubaznosti".

Pokreće Blogger.