Ko priča loše o partneru - Priča loše i o sebi: 5 "sitnica" koje bi mogle dovesti do razvoda

Svi želimo da imamo uspješan brak. Iako su nesuglasice prirodan dio veze, pazite da ih ne pretvorite u razlog za razvod.


1. Ne raspravljate se. Možda zvuči paradoksalno, ali dobar argument i svađa može riješiti svaki problem. Mnogi parovi ne pričaju o svojim problemima, ne rješavaju ih, puštaju da se nagomilaju. A onda odjednom saznaju da brak više ne funkcioniše. 

Ako se ne trudite da pričate o tome šta vas muči i nervira, to znači da ste prestali da ulažete energiju u vaš odnos. 2. Čekate predugo. Suočavanje s partnerskim problemima može biti teška stvar, ali ne rješavanje njih je siguran put do sve većih i većih problema koji mogu prekinuti vezu. 



Kada postanu enormni, više ih ne možete ignorisati i moraćete se nositi s njima na jako težak način. 3. Ogovarate iza leđa. Mnogo je parova koji ne shvataju važnost poštovanja partnera. Poštovanje znači uvažavanje jedni drugih, što nedostaje mnogim vezama. 

Negativan razgovor o svom "lošem" partneru pred prijateljima uz kafu ili ismijavanje partnera može izgledati bezazleno mnogima, ali to je jako ružno. Time ponižavate i sebe, jer zašto biste izabrali za sebe nekog ko je loš i ko ne valja? 



4. Upoređujete. Da li ste zavidni što je muž vaše sestre odličan kuvar a vaš ne zna ni šporet da uključi? Isticanje i fokusiranje na nedostatke vašeg partnera gradivni su blokovi nezadovoljstva i mogući kraj braka. Ako ih u početku ne zaustavite, mogu vas lako pogaziti. 

5. Ne gledate na stvari iz perspektive partnera. Iako je sposobnost empatije ključna za uspješan brak, mnogim parovima je teško da je savladaju. Bez toga nećete moći riješiti probleme koji se pojave.

Pokreće Blogger.