Jak parfem je stvar neukusa - Kao i držanje torbice na stolu: 5 pravila ponašanja pravih dama

Ako žena želi ostaviti sjajan dojam na druge ljude koji uvažavaju lijepe manire onda je dobro da znate glavna pravila bontona. U nastavku donosimo neka od njih.


1. Ne tupite o ishrani. Sada su skoro svi na dijeti ili se pridržavaju određenog načina ishrane, pa smatraju da svima trebaju pričati o tome i držati predavanje. Ali u stvari, sa stanovišta bontona, ispravno je svoj način prehrane zadržati za sebe. 

2. Srkanje i mljackanje. Užasi počinju kada pijete i jedete ispuštajući neugodne zvukove. Kako ne biste postali centar svačije pažnje (i osude) nemojte to raditi. Što se tiče čorbe ili drugog tečnog jela koje naručite u restoranu isto se podrazumijeva.



Takođe, neće biti naodmet da znate da je neprihvatljivo naginjati tanjir prema sebi i kašikom kupiti ostatke. Obično se prva jela ne pojedu do kraja. 3. Pravilno jedite glavna jela. Druga jela, posebno mesna, moraju se narezati na sitne komade i tako jesti. 

Ni u kom slučaju ne oblizujte prste, ne duvajte na hranu ako je vruća, ne pokušavajte da kažete nešto punih usta i, naravno, ne zaboravite da koristite salvetu. 4. Ne stavljajte torbicu na sto. Mnoge žene u restoranima daju svojoj torbici počasno mjesto, stavljajući je na stolicu pored sebe ili čak na sto. 



Ovo nije po bontonu ispravno. Sa stajališta bontora, torbica se mora staviti na poseban stalak (ako postoji), a ako ga nema, onda je samo objesite na naslon stolice ili držite u krilu. 5. Ne kupajte se u parfemu. Nažalost, većina ljudi vjeruje da što je više parfema na njima, to su privlačnije. 

Ali u stvari, elegantna žena nikada neće zloupotrebiti parfem, već će samo nekoliko kapi svog omiljenog mirisa naneti iza ušiju, na pregib lakta i na zglob ruke.

Pokreće Blogger.