U starosti ćete najviše žaliti što ste vrijeme trošili na pogrešne ljude: Mali vodič do ženske sreće

Umjesto da po stoti put pitate Univerzum zašto se sve u vašem životu događa tako, i zašto vam sudbina nije naklonjena, bolje je zapamtiti da će neke stvari ostati nepromijenjene ako nešto ne poduzmete. 


Ne zaboravite da je vaš život samo vaš i niko nema pravo da vam govori šta će biti bolje za vas i kako treba da se ponašate u ovoj ili onoj situaciji. Vi sami možete odlučiti šta vam je trenutno potrebno i činiti sve u skladu sa svojim željama i osjećajima. 

Stručnjaci podsjećaju da se ni u kom slučaju ne smijete prilagođavati nekome i mijenjati se da biste ugodili drugima. Prvo, niko ne može garantovati da promjenom nećete izgubiti svoju individualnost i da nećete prestati da budete zanimljivi drugima. 



Ako shvatite da vam nije ugodno u imidžu koji vam žele nametnuti, odbijte ga. Vjerujte da ćete u starosti požaliti što ste tako malo vremena proveli sa onima koji su vam zaista dragi. Uostalom, emocije i iskrena osjećanja ne mogu se kupiti ni za kakav novac, pa ih ne treba odlagati za kasnije. 

Ko zna kako će se odviti vaša buduća sudbina, zato pokušajte da cijenite svaki trenutak, uživajte u onome što imate i ne kvarite svoj odnos sa voljenima. Ono što možete učiniti da poboljšate svoj život je sljedeće: Za početak preispitajte svoju prehranu.



Dodajte umjerene sportske aktivnosti u svoju svakodnevnicu, ograničite upotrebu svega što vam narušava mir i razvoj. Umjesto da slijepo slijedite modu i birate ono što vam ne odgovara, bolje je da se fokusirate na one stvari koje vam neće stvarati neugodnosti. 

Na primjer, umjesto da lomite noge u neudobnim štiklama, bolje je odabrati udobne cipele i uživati u životu u miru. Uvijek činite sve tako da krojite uspomene u kojima ste se osjećali ugodno, a ne "prezentativno".

Pokreće Blogger.