Šta činiti ako vas porodica vašeg partnera ne voli: Slaganje sa njima je neophodno za dobar brak

Iako uspjeh vaše veze ne zavisi od odnosa partnerove porodice i vas, ipak je lijepo da se razumijete. Ali šta ako osjećate da vas njegova porodica ne voli? 


Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći u takvoj situaciji: 1. Pokažite da ih poštujete. Možda se ne osjećaju poštovano, pa vam tako vraćaju. 2. Dajte sebi vremena da razumijete njegove rođake. Razumijevanje zahtjeva ljubav, mir i harmoniju, ali svemu tome treba vrijeme. 

3. Poštujte njihove granice. 4. Ne forsirajte ih da se slože sa vašim mišljenjem. Različita mišljenja treba i mora da se poštuju, ali ne moramo svi da mislimo jednako. Ukoliko se ne slažu sa vama to je u redu. 5. Ponekad ih obradujte nekom sitnicom. To je uvijek lijep gest. 



6. Pošaljite im pozdrave preko vašeg partnera. Ukoliko on ide da se vidi sa njima, a vi ne možete da stignete uputite im tople pozdrave. 7. Pozovite ih kad stignete. To će pomoći da se bolje razumijete. Možete samo da pozovete i pitate kako su. 

8. Ukoliko vas pozovu – odazovite se. 9. Sa vašim partnerom govorite lijepe stvari o njima. Bolje je izbjegavati tračarenje, a ako vaš partner od vas čuje lijepe stvari o svojoj porodici biće mu drago. 10. Pokušajte da razumijete i prihvatite njihov način života. 



11. Ponekad ih vi pozovite negdje. Ne morate sve odjednom, ali nekog ko vam se dopadne. Recimo ukoliko vaš partner ima sestru pozovite je na piće. 12. Kada se prave porodična okupljanja budite prisutni. Uglavnom se porodica okupi kada su velika slavlja. Budite i vi tu. 

13. Posmatrajte načine na koji oni rade neke stvari. Što više i pažljivije budete posmatrali, biće vam jasnije, a samim tim će i odnos biti bolji. 14. Podržite ih. Ukoliko je u pitanju neka diskusija, a vi shvatite da su rođaci vašeg partnera u pravu, budite slobodni da stanete na njihovu stranu i podržite ih argumentima. 

15. Ne pričajte mnogo. 16. Prihvatite njihove gestove pažnje. 17. Zainteresujte se za njihov život. 18. Provodite vrijeme sa njima kad god se osjećate prijatno. 19. Razgovarajte sa majkom svog momka o njenom životu. 20. Ponekad zatražite od njih prijedloge, makar za neke male stvari. 

Značiće im da se osjete da ih cijenite. 21. Javite im se ponekad, pošaljite kratku poruku. 22. Postavite svoje granice. Sve ovo ne znači da treba da izbrišete sve granice. 23. Budite tolerantni za neke manje greške koje učine. 24. Ponašajte se kao da je sve u redu, čak i ako osjetite suprotno. 

25. Budite fer prema njima. 26. Ne tračajte i ne pričajte okolo loše o njima. 27. Pomozite im ukoliko ste u mogućnosti. 28. Nema potrebe da budete previše bliski sa njima – poljupci mogu biti nepotrebni. 29. Pričajte sa vašim partnerom i vašom porodicom o njima. 30. Opustite se i dopustite stvarima da se same slože.

Pokreće Blogger.