Mnogi muškarci se više plaše da izgube ženu koja im manje daje: 3 razloga zašto

Mnogi ljudi se plaše odlaska partnera, pa misle da će, ukoliko učine sve za njega, on ostati tu.


Muškarci koji su žene birali zbog strasti se takođe plaše gubitka i to ne zato što su one jako dobre, pažljive ili ih mnogo vole, nego zato što su svjesni da su te žene spremne da ih napuste u svakom trenutku. Zašto se muškarci plaše gubitka žena? 

1. Status. Ukoliko muškarac ostvari vezu sa privlačnom i zanimljivom ženom, on će se osjećati kao da je dobio na lotu. Međutim, iako se na prvu može činiti da ga ovakva žena može samo ohrabriti, zapravo se može desiti suprotan efekat. Postoji mogućnost da mu prijatelji zavide, a svaki put kada se pojavi sa njom u javnosti neko će da je odmjeri i pogleda. On će se plašiti gubitka, jer je ta žena privlačna i lijepa i uvijek će se pitati da li će ona htjeti pronaći nekog boljeg. 

A ponekad je muškarcu žena zaista samo statusni sibmol i on, zbog svoje društevene pozicije, ne želi da je izgubi. Zato je strahovanje da ona ne ode cijena koju on plaća. 2. Stalne strasti. Sa damom sa kojom muškarac ima mnogo zajedničkih karakteristika i sa kojom mu sve prija, on će se veoma plašiti gubitka.Ukoliko malo pogledate po internetu shvatićete koliko muškaraca se žali na žene, oni vjeruju da su žene danas nevjerne i razvratne, a nisu svjesni toga da ih oni sami biraju. Ukoliko je djevojka skromna i porodični tip, muškarci neće obično da se plaše njenog odlaska.

Oni ipak često biraju drugačije žene, vatrenije i jer im daju više uzbuđenja. 3. Plaše se svojih grešaka. Kada žena odlazi, muškarac želi da je krivi za sve. On smatra da ga nije dovoljno cjenila, a on je dobar čovjek. 

Ali ako posmatrate ovu situaciju malo pažljivije shvatićete da, u svakom odnosu, partneri greške prave zajedno. Nikad krivica nije na semo jednoj osobi. Muškarci često ne žele da analiziraju svoje ponašanje jer su svjesni da mogu u njemu da pronađu mnogo mana. 

Zato je lakše krivicu prebaciti na ženu i eliminisati svoje nedostatke. Takvi muškarci će sa svakom narednom ženom da pokušaju isti princip. Ukoliko vas žena napusti to znači da ste prestali da imate moć nad njom, ljubav se ugasila i sve je u nekom momentu nestalo. 

Pokreće Blogger.