Ravnodušnost je odsustvo ljubavi: Jasni pokazatelji da je za muškarca veza gotova zauvijek

Nije lako suočiti se sa krajem veze, naročito ako vi niste osoba koja ostavlja. Ali ukoliko uspijete da prepoznate znakove da se kraj bliži to može da vam olakša stvari. 


Evo znakova kojima muškarac daje do znanja da je veza gotova za njega: 1. Prestao je da planira budućnost sa vama. Jedan od načina da shvatite da vas neko želi jeste pričanje o budućnosti u kojoj planira. Čak i kad su u pitanju najprostije stvari kao što su putovanja ili san o nekom malom vinogradu u kom biste uživali zajedno. 

Ako partner potpuno prestane da vas spominje u kontekstu budućnosti, to može biti znak da vas više ne vidi u njoj i da se vašoj vezi bliži kraj. 2. Dijelite sve manje intimnosti. Tokom života želja za intimiziranjem sa partnerom prirodno ide silaznom putanjom. 



Razlozi su godine, stres i hormonske promjene. Međutim ukoliko njegov interes za inimnošću nema veze sa fizičkim stanjem, onda to može biti znak da gubi interesovanje. 3. Emocionalno se udaljava. Ukoliko primjetite da se partner udaljava, to može biti znak da se bori da shvati i sredi svoje emocije. 

Možda želi nešto novo ili drugačije i to ga zbunjuje. Možda duboko u sebi zna da je kraj, ali udaljavanjem pokušava da se pomiri sa tim. 4. Djeluje tužno. Nemojte da mislite da je on sretan jer prekida vezu sa vama. Čovjek ne može da bira koga će da voli. 



Možda mu je jako stalo do vas, ali osjećanja i zaljubljenost kažu drugačije. Možda bi želio da je sve kao nekada i duboko čezne za povezanošću i to ga čini da se osjeća tužnim. 5. Ne reaguje na vašu sentimentalnost. Kada kažete da ste se sjetili nečega romantičnog iz prošlosti poprilično je hladan. 

Kada mu kažete da ga volite, trudi se da izbjegne odgovor ili odgovori mehanički. Ponekad čak izbjegava kontakt očima, jer se plaši da ćete mu pročitati misli i naslutiti kraj. 6. Pokazuje da mu je veza teret. Provodi više vremena na poslu ili sa prijateljima, nego sa vama. 

Kada god predložite neku zajedničku aktivnost, on se ponaša kao da tražite neku nerazumnu uslugu od njega. Kada ste sa njim, steći ćete utisak da bi on radije bio bilo gdje drugo nego kraj vas. 7. Fokusiran je na posao. Ostaje do kasno na poslu, preuzima dodatne obaveze i djeluje umornije nego inače. 

Posao je mjesto gdje mu je lakše jer ima svoj lični prostor. 8. Smanjuje kontakt. Ranije ste stalno bili na telefonu, a sada vam jedva odgovori na poruku. Sve ovo mogu biti znakovi da se vaša veza približila kraju. Budite oprezni i analizirajte ih da biste bili spremni kada kraj dođe.

Pokreće Blogger.