Razlike između mlade i zrele žene u ljubavi: Mlada želi ugoditi muškarcu, zrela želi da njoj ugađaju

Mlada djevojka i zrela žena vole potpuno drugačije, čak i kada se radi o istoj osobi u različito doba.


Kako žena stari tako se mijenjaju njeni stavovi, želje, prioriteti i mnogi drugi aspekti njenog života. Kada je žena u svojoj mladosti njoj je jako bitno šta drugi misle o njoj i kakvu sliku će drugi ljudi steći. Dok žena u svojoj zrelosti više se fokusira na sebe nego na druge. 

A koje su razlike između mlade i zrele žene kada je u pitanju ljubav? 1. Mlada žena želi ugoditi muškarcu, zrela želi da njoj ugađaju. Kako žena sazrijeva tako joj nije mnogo bitno da udovolji koliko da i primi zadovoljstvo. 



2. Mlada žena je neiskusna i zbog toga često pati, zrela žena ne upada lako u neprijatne situacije. Zrela žena ima tu moć da procijeni ko je dobar za nju, a ko ne. Može lako procijeniti sa kim može ući u dublju priču, dok mlada žena obično čini velike greške po tom pitanju. 

3. Mlada žena vjeruje u ljubav iz romantičnih filmova, zrela žena zna da je realnost totalno drugačija. Ljubav u realnosti može biti sjajna, ali ipak ne savršena. I to zrele žene najbolje nauče. U realnoj strani ljubavi postoje svakodnevne svađe, sukobi, prepirke... 



I zrela žena se tog ne plaši, dok će mlada biti totalno istraumirana svim ružnim stranama ljubavne priče. Zrela žena stekne tu sposobnost da iskulira određene stvari koje joj se ne dopadaju, dok mlade obično sve previše uzimaju k srcu. U tome je njihova najveća razlika.

Pokreće Blogger.