Kada ste posljednji put bili zaista srećni: 5 pitanja koje bi sebi trebali postaviti svaki dan

Ako želite postaviti produktivan način života u kojem ćete donositi bolje i plodnije odluke, postavite sebi sljedeća pitanja svaki dan:


1. Šta mogu učiniti danas što će mi pomoći da budem bolji? Ako živimo svoje živote kako želimo ostajemo vjerni svojim vrijednostima i uvjerenjima. Uvijek se vodite onim što vi želite i radite stvari koje želite raditi. 2. Šta mogu učiniti da ostanem čvrsto na svojim nogama: 

Ako živimo u stalnom strahu od budućnosti ili u žaljenju za prošlošću, propustićemo ovo divno čudo od života. Možemo biti okruženi nama dragim ljudima, ali u isto vrijeme da patimo zbog mračnih misli i stvari na koje ne možete uticati. 



Odlična je ideja zapisati nekoliko jednostavnih afirmacija koje nas mogu vratiti u sadašnjost i održati nas svjesnim u vrijeme stresa i neizvjesnosti. 3. Šta mogu učiniti danas da bude bolje nego juče? Samo zato što živite u sadašnjosti ne znači da treba da zaboravite na svoje postupke iz prošlosti. 

Moramo preuzeti punu odgovornost za svoje postupke. A ako nismo zadovoljni nekim svojim postupcima ili odlukama, ne treba da se grizemo zbog toga već da učimo iz tih iskustava. Poenta je živjeti za rješavanje problema, a ne za sam problem. 



Ako osjećate da ste pogriješili, fokusirajte se na korake koje možete poduzeti danas da biste stvari ispravili. 4. Da li radim ono što volim? Ako vam posao ne donosi nikakvo zadovoljstvo i na njega idete isključivo zbog novca, tada će vas stalno proganjati osjećaj iscrpljenosti i nezadovoljstva. 

Zato, kao dio vaše jutarnje rutine, tražite način kako da promijenite posao ili pronađete vrijeme da radite ono što volite. 5. Šta me čini srećnim? Kada ste zadnji put razmišljali o svojoj sreći? Da li uvijek svoje potrebe stavljate na prvo mjesto? 

Ako ne razmišljate o svojoj sreći, na kraju ćete izgubiti svrhu i snagu da krenete dalje. Češće sebi postavite ovo pitanje i tako ćete se češće fokusirati na svoju sreću. Tako ćete prije doći i do te situacije da konačno uživate u svakom djeliću svoje stvarnosti.

Pokreće Blogger.