Odjevni predmeti kojih bi se elegantne žene trebale odreći - Izaberite štikle umjesto pune pete

Da bi žena izgledala privlačno i elegantno nije potrebno samo da prati trendove. Potrebno je da zna šta izgleda dobro na njoj i šta više priliči njenim godinama. 


Sve žene žele izgledati lijepo i elegantno. U potrazi za trendi izgledom, zrele dame često izaberu pogrešne odjevne kombinacije. Modni stručnjaci preporučuju ženama starijim od 35 godina da se odreknu nekih od sljedećih odjevnih predmeta.

1. Atlet majica: Ovaj odjevni predmet je sjajan izbor kada trenirate, ali atlet majica definitivno nije dobar izbor za izlaske, bez obzira kako je ukombinujete. 2. Široke suknje u fazonu Šeri Hil. Da ovo je popularno za mature ili rođendane mladih cura, ali elegantna žena sa takvom suknjom pokazuje sve samo ne elegantnost. Uska suknja do koljena je nešto što vjerovatno nikada neće izaći iz mode i nešto što će uvijek izgledati ženstveno. 3. Mrežaste čarape. Bez obzira koje boje da ih izaberete one bi mogle izgledati veoma vulgarno. Uvijek je bolje izabrati jednobojne obične hulahopke koje će istaći vašu ženstvenost. 

4. Gladijator sandale. To su one sandale koje se isprepliću sve do koljena. Bez obzira koliko da su u trendu teško ih je uklopiti u elegantnu kombinaciju. 5. Patike sa velikom punom petom. Iako mnoge zrele žene niskog rasta smatraju da je ovo sjajan izbor za njihov problem, debele pune pete ne izgledaju elegantno ni u jednom pogledu. Da one su veoma trendi sada, ali ako želite izgledati više uvijek je bolje da odaberete salonke. 6. Bakine haljine: Ovo je još jedan trenutni trend - široke haljine dugačkih rukava duge do poda. U ovoj haljini ne možete istaći svoje obline i ništa ženstveno nema u takvom izgledu. 

7. Ruksaci. Iako se mogu sjajno uskombinovati u ležerne odjevne varijante ruksak nije nešto što biste izabrali za elegantne haljine ili elegantne kombinacije. Klasična ručna torba će uvijek biti bolja opcija.

Pokreće Blogger.