Napravite svoj život remek djelom: Prestanite se izvinjavati drugima jer želite bolje za sebe

Borite se za sebe, jer malo ko drugi će to učiniti. Ne izvinjavajte se ljudima što želite bolje za sebe. 


Ovo je vaš život i samo vi možete odlučiti šta za vas znači "dovoljno". Ako vam kažu da ste previše sebični nemojte se uvrijediti, takvi ljudi ne shvataju šta znači vrijednost čovjeka.  Jedan pametan čovjek je rekao: „Učinite svoj život remek-djelom. 

Zamislite da ne postoje ograničenja onoga što želite raditi i kakva osoba želite biti “, - Brian Tracy. Ono što drugi rade sa svojim zdravljem je njihova stvar. Prestanite se izvinjavati zbog toga što želite živjeti bolji život. Vaše tijelo je hram i samo vi možete odlučiti šta želite napraviti od njega.. 



Ako odlučite reći ne, nemojte se osjećati krivim zbog toga. Na putu do uspjeha trebaće vam puno energije. Ne izvinjavajte se zbog donošenja odluka koje doprinose vama. Ne morate trpjeti toksične odnose. Bilo da se radi o prijatelju, članu porodice ili partneru, dobro znate da vam toksične veze mogu negativno uticati na život.

Koliko god je teško, važno je riješiti se ove veze ako želite biti uspješni. Možda vas smatraju lošom i sebičnom osobom jer vide da za sebe želite više, ali stvar je u tome da uspjeh zahtijeva drugačiji način razmišljanja i zdravo okruženje. 



Ne izvinjavajte se što se pokušavate okružiti dobrim ljudima. Budite zahvalni na svemu što imate, ali ipak težite nečemu više. Uspješne vođe znaju da je želja da ostanu u svojoj zoni udobnosti najveći neprijatelj razvoja. 

Ako ste iza sebe ostavili loše misli ili negativne ljude, nemojte se izvinjavati zbog toga. Prošlost je dio vašeg putovanja koji vas je trebao naučiti nečemu. Živite pod vlastitim uslovima i radite ono što mislite da je važno. Ne izvinjavajte se zbog odluka koje su vam pomogle da pronađete sreću i uspjeh.

Pokreće Blogger.