Astro prognoza za Februar: Mjesec pročišćenja neće biti povoljan za 3 znaka

U astrologiji mjesec Februar predstavlja pročišćenje, samorazvoj i rad na unutrašnjim kvalitetima. Astrolozi objašnjavaju duhovno značenje ovog mjeseca i koji znakovi bi trebali biti na oprezu.


Februar je mjesec kada svi težimo stabilnosti i spokoju, idealno vrijeme za pauzu. Stari Rimljani su mjesec februar uglavnom smatrali posebnim periodom - vremenom namijenjenim unutrašnjem čišćenju. Ime ovog specifičnog mjeseca u godini dolazi od etrurskog boga podzemlja Februus.

Povezano je s obredima pročišćenja koji su se dogodili na drevnom rimskom blagdanu plodnosti Lupercalia (15. februara). Nakon osnivanja Rima, a kasnije i Rimskog carstva, februar je dobio današnje ime. Inače, u to je vrijeme bio zadnji mjesec u godini. 



Možda do sada ovaj  mjesec niste gledali na taj način, ali ovo je idealno vrjeme da ga posvetite sebi. Astrolozi savjetuju da manje energije ulažete pomažući drugima i da se okrenete ka sebi. Stoga je vrijeme da se malo usredotočite na vlastita osjećanja i planove, uredite svoje tijelo i um. 

Februar je prijelazni mjesec kada težimo promjenama, pročišćenju i poboljšanju svog unutrašnjeg života. Čim se pročistimo, odmah ćemo osjetiti val snage i energije. To znači da ćemo moći u potpunosti uživati u novim energijama koje moramo upoznati u narednim mjesecima. 



Bilo bi lijepo malo se udaljiti, predahnuti i napokon se pobrinuti za sebe. Broj 2 je povezan sa introspekcijom, što nam isto pokazuje da trebamo zaviriti u sebe. Očito je da je došlo vrijeme da usporite, porazmislite o svom životu i potrebama. 

Horoskopski znakovi koji možda neće imati sreće u ovom mjesecu su Blizanci, Rakovi i Jarčevi. Blizanci će pokazati svoju mračniju stranu koja se drugima neće dopasti. Rakovi bi mogli doživjeti izdaju bliske osobe, a Jarčevi će možda biti na velikim mukama zbog nedostatka novca.

Pokreće Blogger.