Znaćete da imate pravog pored sebe ako ne želite život bez njega: Kako prepoznati srodnu dušu

Kažu da se srodne duše prepoznaju po tome što se sa njima osjećati kao ni sa kim prije. Tu je razlika.


Postoji nekoliko vrsta ljubavi koje čovjeka zadese. Počevši od loše ljubavi, perspektivne ljubavi pa sve do ljubavi razvijene sa srodnom dušom. Nažalost, neki ljudi provedu čitav život tragajući za srodnom dušom da i ne shvate da su takvu osobu davno izgubili u prošlosti.

Ovo je nekoliko pokazatelja da ste pronašli srodnu dušu: 1. U društvu ove osobe postajete smireniji i razumljiviji. Ako s nekim imate duboku duhovnu vezu, u njegovom društvu pokazujete osobine kao što su strpljenje i razumijevanje.  To se dešava zbog vaše dublje svjesnosti i razumijevanja sebe. Iz tog ste razloga svjesniji kako prevladati svoje nedostatke i slabosti. 2. Nikada niste bili toliko bliski duhovno i fizički s nekim. Sa srodnim dušama osjećamo nevjerovatnu bliskost. Zbog toga želite stalno biti jedno s drugim. 

3. Predanost: Ono što je veoma karakeristično za srodne duše jeste činjenica da u velikoj mjeri brinu jedni od drugima. Što god planirali učiniti, vaša srodna duša, čak i ako niste zaljubljeni u nju, uvijek će biti tu za vas i brinuti se da li ste dobro. 4. Zaboravljate na ostatak svijeta: Kada ste u društvu svoje srodne duše često zaboravite na ostatak svijeta. Sa takvim ljudima smo povezani na mnogo većem nivou nego sa ostalim ljudima, i zato sa njima više vremena provodimo.

Pokreće Blogger.