Sreća potiče iz zahvalnosti: 2021. bi mogla biti sjajna onima koji su zahvalni na 5 stvari

Ne radi se samo o tome da napravite listu stvari na kojima biste trebali biti zahvalni. Važno je razviti naviku da u svemu tražite nešto pozitivno i dobro, a zatim objasnite zašto se osjećate zahvalnim. 


1. Budite zahvalni što ste živi. Počnite od ovog trenutka. Živi ste! Možda vaš život nije najsjajniji, ali čiji jeste? I najbogatiji ljudi imaju probleme, većina od njih nisu srećni i ispunjeni unutar sebe. Ako ne možete pronaći sreću unutar sebe bez novca, onda ćete je teško pronaći i sa novcem. 

Jer sreća koju novac pruža je kratka i prolazna. Zahvalnost donosi trajnu sreću koja ispunjava naše unutrašnje praznine. 2. Budite zahvalni što vam uvijek nešto nedostaje: To što uvijek trebate nešto više je ono što vas motiviše. Naše potrebe su tu da bi nas natjerale da rastemo i borimo se za više. 



Zamislite da smo svi rođeni sa svim što nam treba, kako bi monoton i dosadan taj život bio? 3. Budite zahvalni za ljude koji vas vole: Nije bitno da li imate jednu ili 10 osoba oko vas koje vas vole - budite zahvalni na tome. Ako ste lider, onda budite ponosni na sve što ste stekli i na ljude koji rade za vas. 

4. Budite zahvalni što ste sposobni oprostiti: Svako može učiniti glupost zbog koje će se cijeli život kajati. Svi ponekad moramo tražiti oproštaj. I svi imamo svoj razlog da budemo zahvalni što smo sposobni oprostiti. Možda su vas povrijedili čak i oni do kojih vam je najviše stalo. 



Ali to nije razlog da nakupljate gorčinu u sebi jer vam to samo šteti. Opraštanje je vrlina velikih ljudi. Zbog toga je vaša sposobnost opraštanja dar na kojem morate biti zahvalni. 5. Budite zahvalni na svojim greškama: Niste jedini koji čine greške.

Vaše greške nisu ni najveće ni najmanje na svijetu - svako čini greške i to je sastavni dio života. Zamislite da je došao kraj svijeta i da svako ima pravo da posmatra svoj život od početka do kraja negdje sa neba. 

Svoje djetinjstve, sve gluposti koje ste radili, vaše suze vaš smijeh - osjetite li koliko volite tog čovjeka? Osjetite li koliko su te vaše greške male i nebitne na kraju krajeva? Živite po tom principu. Sve ima svoj kraj, pa i naš život. I kada dođe kraj niko neće misliti na vaše greške. 

Pokreće Blogger.