Nježnost nam daje imunitet i čini nas mlađima: Bitni razlozi zašto je važno voljeti i biti voljen

Nježnost nam podiže imunitet... bolje od bilo kojeg suplementa. Bez nje bi život bio jako težak.


Nježnost nas podmlađuje i daje impuls za život. Velika je greška zatvarati se i ne davati maksimum svoje nježnosti i ljubavi u strahu da ćete biti izigrani. Bolje je živjeti u potpunom užitku pa kasnije biti razočarani, nego živjeti cijeli život u strahu i grču pa biti kasnije razočarani. 

Putevi nas nose na put kojeg ne vidimo, sve što možemo učiniti jeste načiniti korak po korak. Istina je, teško je pružiti povjerenje i ljubav nekome nakon što su nas povrijedile osobe koje smo najviše voljeli. Ali svi ti izdajnici iz naše prošlosti nisu vrijedni toga da ne živimo život u ljubavi. 



Možda bi oni to baš i htjeli, da nikada ne budemo srećni, voljeni i nikad nekog drugog da volimo. Ali moramo shvatiti da je ljubav naša budućnost. Čovjek koji je voljen on je srećan svaki dan, bez obzira kakav mu je život. 

Čak i da je težak, naporan, pun tragedija i nesreća - opet je mnogo lakše sve proživjeti sa osobom koju volite! Nježnost nam daje snagu da nastavimo dalje. Ona nam svako jutro učini pozitivnim, a svaku noć mirnijom i ljepšom.



Nema ništa ljepše nego imati nekoga koga ćete voljeti i ko će voljeti vas. To je najveće bogatstvo ovog svijeta. Ljubav i nježnost su dva najveća pokretača i svije najmoćnije sile. Ukratko, živite sa nježnošću i živjećete srećno i ispunjeno.

Pokreće Blogger.