Ne gradi se sreća na tuđoj nesreći: Kako karma vraća takvim ljudima - Psihologija života

Nikada ništa ne radite na silu. Sve ono što vam nije prirodno i zbog čega se osjećate uznemireno nemojte raditi. Evo o čemu govorimo. 


Ispričaću vam priču o jednoj ženi koja nikada nije željela da uzme tuđe. Naprosto njeno vaspitanje je bilo takvo, još kao dijete je naučena tome. Jednog dana se dogodilo da je pronašla novčanik pun novca. Dokumenata nije bilo i nije mogla da zna ko je vlasnik. 

Izbrojala je novac i shvatila da je to cifra koja joj je bila potrebna za nove čizme koje su joj bile neophodne, a za koje ona sama nije imala dovoljno novca. Pomislila je da jednom u životu može uzeti nešto što nije njeno i otišla je da kupi čizme sa tim novcem. 



Kako bi bilo dobro da je poslušala svoje srce koje joj je govorilo da ne uzima ono što nije njeno. Odjednom je počeo period nedaća, gubitaka i loše sudbine. Cijeli život joj je odjednom krenuo niz brdo. Čizme su se raspale. Doživjela je veliki slom, bila je pod stalnim stresom toliko mnogo da se razboljela.

Uradila je ono što drugi rade stalno, a sada zbog toga gubi snagu i zdravlje. Ovakve stvari nisu slučajne i nisu uopšte rijetke, baš naprotiv - dešavaju se stalno. Ali zašto samo nekim ljudima? Objašnjenje je zapravo već rečeno. 



Kada radite i ponašate se u suprotnosti sa svojim bićem, svojim idealnima i vjerovanjima onda počinjemo da gubimo snagu i energiju, a sa njima i podršku Univerzuma. Tada više nema sreće. To je nasilje nad nama samima, prinuda zbog koje je potrebno da uložimo zaista mnogo energije. 

Ako radimo stvari koje nam nisu svojstvene i koje nisu bliske našem biću mi nismo uvježbani, nismo spremni na to. Rečenice poput svi to rade, to nije ništa i slično su u potpunosti besmislene. Svako od nas je vrlo različit. Ono što prija drugima ne prija nama. 

Svako ima svoju sudbinu i svoja pravila. Zbog toga dobro pazite kojim putem se krećete. Čak i kada vam se tuđi put čini lakšim razmislite da li je ispravno da krenete tuda. Univerzum je za vas spremio vaš put i nemojte da zalutate. 

Zalutati je lako, a onda se odjednom nađete u nepoznatom i opasnom prostoru za vas. Čuvajte sebe i slušajte svoje srce. Vaša intuicija neka vam bude zvijezda vodilja. I ne zaboravite da slijedite samo svoj životni put.

Pokreće Blogger.