Toksičan muškarac vas ne želi zbog ljubavi - Već da hranite njegov ego: Kako izaći iz loše veze

„Šta god da radiš, nikad se ne vraćaj onome što te je slomilo“, kaže pjevač Frank Ocean, a iz perspektive veze, ova rečenica ima više značenja. 


Zaljubljena žena se često ponaša impulsivno, ponekad čak i nelogično. Nekad izgleda da u ljubav ulazi sa povezom preko očiju, u to nema sumnje. U nastojanju da ublažimo bol u srcu, često ćemo prihvatiti izgovore ili opravdanja partnera koja graniče sa zdravim razumom. 

Nemamo svi dovoljno sposobnosti da donosimo inteligentne odluke, ili da racionalno razmišljamo u ljubavi. Zašto je važno da se ne vraćate osobi koja vas je povrijedila? Ako ste proživjeli nekoliko bolnih epizoda sa dotičnom osobom, duboko u sebi sumnjate da se nikada neće promijeniti. Njegova nova predstava u kojoj pokazuje da je postao bolji je najvjerovatnije lažna. Stvari će uskoro biti iste kao što su bile, ili još gore i bolnije. Bez obzira na to koliko se borite, morate prebroditi ovaj period i biti dovoljno jaki da se ne vratite (ponovo) toksičnoj osobi. 

Zapamtite da s osobom koja vas je svjesno povrijedila i nanijela toliko rana, vaše potrebe i želje nikada neće biti na vrhu njenih prioriteta, već upravo suprotno. Koliko god to okrutno zvučalo, on vas moli da se vratite uglavnom da nahranite njegov ego i potrebe. Sa stanovišta funkcionalne veze, važno je da se oba partnera osjećaju srećno, ispunjeno i zadovoljno. Ako budete imali hrabrosti da krenete dalje, vaš će život poprimiti potpuno drugu dimenziju. Pustićete više sjajnih mogućnosti i pustićete novim ljudima da uđu u vaš život. 

Nije uzalud da kažu da je potrebno jednom zauvijek zatvoriti stara vrata, da bi vam se otvorila druga.

Pokreće Blogger.