Nikad ne biste pogodili ko sve vodi dvostruki život: 5 razloga zašto preljubnici ostaju u braku

U modernom dobu postoje veze i brakovi u kojem partneri vode dvostruke živote.


Niko mu nije dao ultimatum, žena ili toleriše ili ne zna, a ljubavnica ne traži ništa da se mijenja - idealna priča svakog preljubnika. On od svakog uzima najbolje i živi ugodno. Ali koji su još razlozi zašto muškarci ostaju u braku dok varaju. Evo glavnih razloga: 

1. Osjeća se krivim. On zna šta je učinio i osjeća se krivim zbog toga. Možda ne želi svoju ženu i porodicu izložiti svim strahotama razvoda, možda ni sam ne želi da ostane okarakterisan kao izdajnik. Možda ga je sramota da se razvede. Sve su to veoma česti scenariji.



2. Ne želi da ostane sam. I to ne samo bez žene, već u smislu da će morati da sebe sam izdržava, brine o sebi, svom domu, da sam kuva hranu itd. Zato bi mogao ostati dugo čak i u lošem braku. 3. Ne želi da napusti svoju zonu udobnosti. 

Ne želi da poremeti uobičajeni tok stvari, društveni krug i način života. On ne želi da sve to iznova stvara sa nekim drugim. Mi smo ljudi navike i njima se prilagođavamo. 4. Siguran je da se više neće ponoviti. Možda se izdaja dogodila slučajno, ili je možda htio da proba kako je to.



Sve u svemu on je shvatio da nije spreman odreći se svega zarad drugoga ili zarad slobode. Možda se to dogodilo nakon svađe ili u trenutku slabosti, ali je siguran da se to više neće ponoviti. 5. Ne želi gnjavažu oko razvoda. Ako imate puno zajedničke imovine, djece, ako bi razvod zahtjevao puno papirologije i ugovora onda će biti teško odlučiti se na to.

Pokreće Blogger.