Iskrena priča povrijeđene žene: Kako sam preživjela izdaju svog muža

Ništa ne boli tako snažno kao kada vas izda osoba koja je trebala najviše da vas voli i zaštiti.


Mislim da najjača bol koju žena može osjetiti jeste da sazna da je izdao neko kome je najviše vjerovala ili oko koga je izgradila cijeli svijet. Njen vlastiti muž. Nakon 15 godina braka saznala sam da me muž varao tokom svih tih godina. 

I nije me samo zaboljela ta izdaja, zaboljelo me što sam ga dizala u nebesa i što sam bila slijepa kraj vlastitih očiju. Svi su znali, osim mene. To je jako jadna spoznaja. Niko nije htio da mi kaže, svi su šutjeli i prikrivali ga. Pustili da me ismijavaju.



Osjetila sam se kao sama na cijelom svijetu. Osjetila sam kao da će moj život tu da se okonča. Nismo imali djece, imali smo samo jedno drugo. Plakala sam svaku noć. Poželjela sam da se sve vrati na staro, ali sam bila svjesna da je to nemoguće. 

Na kraju sam morala da donesem odluku - da ostanem očajnica kakva sam bila ili da nastavim dalje sa životom. Druga opcija je izgledala tako bolno, ali je bila jedina prhvatljiva opcija. Davno sam čula izreku: "Ono što se mora lako je", i to je zaista tako. 



Stisla sam zube, stala čvrsto na noge i nastavila svoj život bez čovjeka koji je bio spreman da izda ženu koja ga je najviše voljela. Pronašla sam novog čovjeka kojem na početku nije bilo jednostavno vjerovati. Ali ovaj put je sve drugačije i bolje. Mislim da je ovako moralo biti. 

Pokreće Blogger.