Za ženu je jako važno da ima svoj novac - On utiče na sve sfere njenog života: Stručnjak ističe

Za ženu je jako važno da bude nezavisna i da ima svoj novac, čak i ako je udata za sjajnog muškarca koji zarađuje mnogo novca.


Novac po pravilu daje osjećaj moći. Najčešće, koristeći tuđa novčana sredstva, kao na primjer sredstva roditelja ili partnera, mnoge žene se osjećaju bezvrijedno. Trošiti tuđi novac obično znači da su primorane da trpe hirove druge osobe ili pridike.

Svako neodobravanje stvara osjećaj anksioznosti i smanjuje osjećaj samopouzdanja. Kada ne ostvare svoja očekivanja, u njihovoj se duši javlja gorak osjećaj krivice. Upravo taj nametnuti osjećaj krivice često dovodi do neugodnih posljedica. 



Sa posjedovanjem vlastitog novca, možete zaboraviti na to. Osoba procvjeta i počinje istinski živjeti, kada ima dovoljno za sebe, bez da zavisi od drugih. Za ženu je izgled posebno važan, a da bi dobro izgledale potreban vam je novac. 

Ženi treba dobar posao ne samo zbog novca, već i da bi se osjećala korisno. Nevoljeni posao ili kućni poslovi su svakodnevna rutina koja oduzima energiju. Često su kućni poslovi shvaćeni kao neka vrsta beskrajnog gubljenja vremena što dovodi do razočarenja. 



Ako žena sama zarađuje, može sebi priuštiti mnogo više. To uveliko utiče na njeno unutrašnje samopouzdanje. I što je najvažnije, novac daje osjećaj slobode. Daje priliku da osjetite ko ste i šta možete ponuditi svijetu. Da biste mogli biti najbolja verzija sebe, vrijedi početi mijenjati svoje finansijsko razmišljanje i nivo prihoda.

Pokreće Blogger.