"Uhvatila sam muža u preljubi - Ne mogu oprostiti, ali ne želim ga ni izgubiti": Psiholog savjetuje

Kada uhvatite partnera u preljubi, ne postoji loša i dobra odluka koju ćete donijeti u tom trenutku. Postoji samo odluka sa kojom ćete živjeti do kraja svog života.


Naša čitateljka Elena je prije nekoliko mjeseci saznala da je njen suprug, sa kojim je živjela više od 30 godina, već duže vrijeme vara. Od druge žene ima ćerku koja ima 16 godina. Eleni je teško da prihvati ovu situaciju, ne zna kako da živi. 

Zbunjena je jer ne zna šta da radi, ne želi da mu oprosti ali isto tako ni ne želi da živi sama. Ovo se ne odnosi samo na Elenu nego na sve žene koje proživljavaju možda isto kao ona: Da je vaš muž odlučio da vara, svakako bi prevario, sa bilo kojom drugom. 



Za njega to možda i ne izgleda kao tragedija. Tragedija za njega u ovoj situaciji može biti to što je primoran da bira između dvije žene, a on to ne želi. Čak i ako tvrdi da želi - vjerovatno ne! On ponovo želi da se vrati u zonu udobnosti u kojoj ima dvije žene u svom životu od kojih dobija ono što mu je potrebno.

A s obzirom da je sa obe istovremeno, to pokazuje da mu ni jedna od vas ne daje dovoljno. Zbog toga bi vjerovatno varao sa trećom ako bi ga jedna od vas ostavila. U ovakvim kriznim situacijama vrlo je teško brzo donijeti ispravnu odluku.



Zapamtite jednu stvar: ne postoji ispravno ili pogrešno u vašem životu. Postoji samo ono što želite i ne želite. Svaka vaša odluka će direktno uticati na vašu budućnost, a na vama je da oslikate svoju budućnost onakvom kakvom je želite vidjeti. 

Preporučujem vam da slušate sopstvenu intuiciju i da se ne ponašate impulsivno. Dobro bi bilo napraviti pauzu dok ne smislite šta je najbolje učiniti. Ne plašite se ničega: otići znači otići, ostati znači ostati! Toliko je jednostavno.

Pokreće Blogger.