Svaka žena ima dvije glavne svrhe u životu: Nijedna od njih nije da postane supruga ili majka

Svaka žena ima samo dvije glavne svrhe u životu. Ako ih shvati, sve će u njenom životu biti u redu.


Glavni zadatak svake žene je, prvo, stvoriti sjajan prostor oko sebe. To znači da treba izgraditi prostor u kojem će se osjećati sigurno, prihvaćeno i cijenjeno. Bilo da s nekim dijeli taj prostor ili ne - bitno je da se tako osjeća! A druga svrha je da prihvate sebe takve kakve jesu. 

Obe stvari djevojčice treba da nauče još od malih nogu i da tome teže u odrasloj dobi. Sreća, radost, optimizam su snažne energije. Kao i mir, harmonija, iskrenost, brižnost, osjećajnost, milosrđe - to je upravo ono što bi svaka žena trebala imati u sebi. 



Kada žena voli, odiše energijom ljubavi oko sebe. Ta ljubav može biti unutrašnja - prema sebi, ili prema drugima. Žena ne bi trebala juriti da postigne sve ono što joj drugi govore. Ne treba pročitati stotine knjiga, pohađati nekoliko radionica za samopoboljšanje ili trošite novac na preskupu šminku i odjeću.

Bitno je da učini sve što je potrebno kako bi izgradila mir oko sebe i kako bi samu sebe prihvatila sa svim onim što nosi u sebi i na sebi. Kada žena obezbijedi ove dvije stvari shvatiće ta je tako spokojna i srećna, bez obzira na sve ostale stvari koje se dešavaju u njenom životu. 



Kada imate taj spokoj i sreću ružne stvari vas ne pogađaju tako jako, već se mnogo lakše nosite sa svim. Ženama je data moćna energija Univerzuma – energija inspiracije. Žene su u stanju da pokažu muškarcima kako da promijene svijet na bolje svojom duhovitošću.

Kao i dobrim djelima, plemenitošću, porodičnim vrijednostima, dobročinstvu i tako dalje. One mogu inspirisati muškarce da čine dobra djela! Dajte ljepotu svijetu svojim izgledom, stvarajte ljepotu oko sebe, neka cijeli vaš život bude posvećen ljepoti, sreći i blagostanju.

Pokreće Blogger.